7 sfaturi simple ca sa traiesti mai mult

Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 08:39
5464 citiri
7 sfaturi simple ca sa traiesti mai mult
FOTO: webmed.com

Vrei sa traiesti mai mult? Iata 7 sfaturi simple care te vor ajuta sa atingi varste inaintate in deplina forma fizica si psihica.

1. Protejeaza-ti ADN-ul. Pe masura ce imbatranim cromozomii se pot modifica ceea ce ii face pe oameni mai vulnerabili la boli. Aparent nu exista nici o solutie, dar noile cercetari sugereaza ca modificarea stilului de viata poate face minuni. Dieta sanatoasa si exercitiile fizice pot proteja ADN-ul. Prevenirea imbatranirii celulare te ajuta sa traiesti mai mult, scrie webmd.com.

2. Prieteni buni. Cercetatorii australieni au descoperit ca cei care au prieteni bun traiesc mai mult decat cei singuratici, chiar si cu 10 ani. O alta analiza sprijina legatura dintre conexiunile sociale si belsug si longevitate.

3. Renunta la fumat. Nu mai este un secret ca renuntarea la fumat iti poate prelungi zilele. Potrivit unui studiu britanic daca renunti la fumat la varsta 30 de ani castigi un deceniu de viata in plus, la 40, 8-9 ani in plus, iar dupa 50, intre 3 si 6 ani.

4. Dieta mediteraneana. Dieta mediteraneana este bogata in fructe, legume, cereale integrale, ulei de masline si peste. O analiza care a plecat de la date adunate in 50 de studii distincte a aratat ca dieta scade semnificativ riscul de sindrom metabolic - o combinatie de obezitate, diabet si colesterol, care determina cresterea tensiunii arteriale si isi scurteaza semnificativ viata.

5. Casatoreste-te. Mai multe studii arata ca persoanele casatorite traiesc mai mult decat cei necasatoriti. Secretul sta in suportul social si economic pe care il ofera mariajul.

6. Forta spiritualitatii. Se pare ca oamenii religiosi si cei ce cred cu adevarat in divinitate tind sa traiasca mai mult decat ceilalti. In urma unui studiu s-a dovedit ca pesoanele de peste 65 de ani, care participa la sevicii religioase o data pe saptamana au in sange un nivel mai ridicat al unei proteine esentiale pentru sistemul imunitar.

7 Iertarea. Daca ai puterea sa ieriti si sa renunti la ranchiuna ai toate sansele sa traiesti mai mult. A ierta este una din cele mai bune cai prin care poti scapa de stres si de toate efectele lui. Iertarea reduce anxietatea, scadere tensiunea arteriala si te ajuta sa respiri mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#viata sanatoasa, #viata lunga, #trucuri pentru o viata sanatoasa, #dieta, #religie , #sanatate