Ziare.com

Acupunctura, remediu pentru durerile postoperatorii

Luni, 02 Iunie 2008, ora 18:40

   

Acupunctura, remediu pentru durerile postoperatorii
Acupunctura este un bun remediu impotriva durerilor care apar dupa o operatie de cancer la cap sau tiroida, au spus cercetatorii americani de la Centrul de Tratament al Cancerului Sloan-Kettering din New York.

Potrivit unui studiu realizat de ei, metoda terapeutica a acelor localizate in zonele afectate de boala scade intensitatea durerilor postoperatorii, anunta Daily Mail in editia online.

Mai mult, ea este folosita si in cazul pacientilor care urmeaza un tratament pe baza de radiatii si care prezinta un exces de saliva in urma terapiei.

Americanii au urmarit evolutia, pe parcursul a trei luni, in cazul a 70 de pacienti care fusesera supusi unei interventii chirurgicale. Tratamentul postoperatoriu a 50 % din ei consta in terapie fizica si regim medicamentos.

Dupa cinci saptamani de acupunctura 39% din pacienti se puteau misca mult mai bine, umerii si gatul capatasera o mobilitate mai buna. Si durerile s-au diminuat considerabil, mai scrie Daily Mail.

Tot in acelasi interval, doar la 7% din pacientii care au urmat tratamentul standard s-au inregistrat ameliorari ale durerilor.

"Chiar daca cercetarile trebuie continuate, acest rezultat este foarte important pentru bolnavii de cancer", a declarat medicul oncolog David Pfister.

Acupunctura este o metoda de terapie traditionala chinezeasca ce consta in introducerea de ace fine sub piele, in zonele afectate de boala. Este o metoda folosita in special in cazul oboselii fizice si depresiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor