Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Alimente cu dublu efect: sanatate si frumusete

Sambata, 10 Martie 2012, ora 23:13
5501 citiri
Alimente cu dublu efect: sanatate si frumusete
Foto: Prevention

Frumusetea inseamna sa arati bine, dar inseamna si atentie cand iti faci cumparaturile. Exista alimente care au dublu efect. Sunt utile in dieta, dar sunt la fel de utile si in tratamente cosmetice facute in casa. Iata cele mai potrivite alegeri care iti aduc maximum de beneficii.

Avocado este ideal pentru consum, pentru ca este plin de antioxidanti si acizi grasi esentiali, care actioneaza din interior asupra pielii. Avocado mentine pielea tanara, catifelata si hidratata, prin aportul de grasimi sanatoase si acizi grasi esentiali.

Din avocado poti face si o masca pentru fata, care actioneaza impotriva imbatranirii, stimuleaza productia de colagen si elastina. Amesteca avocado strivit cu smantana. Acidul lactic exfoliaza, iar avocado hraneste, scrie prevention.com.

Ceaiul este recunoscut pentru aportul sau de antioxidanti. Cele mai bune variante sunt ceaiul verde si alb, care au o cantitate dubla de antioxidanti fata de cel negru. In plus, protejeaza pielea de radiatiile UV si de factorii poluanti din atmosfera.

Ceaiul este bun pentru mastile destinate parului, caci il va face sa straluceasca. Ceaiul de musetel este ideal pentru parul blond, ceaiul negru pentru brunete si ceaiul de fructe de padure pentru roscate. Aplica lichidul, tine o casca de plastic timp de 15-30 de minute pe cap si apoi clateste.

Migdalele trebuie incluse in dieta, pentru nenumaratele lor proprietati. Contin grasimi sanatoase, enzime si antioxidanti. Contin proteine si calciu. Migdalele te mentin in forma si iti dau energie, dar stimuleaza si mentinerea culorii parului, prevenind aparitia firelor albe. Migdalele macinate fin si amestecate cu ulei de cocos sunt cel mai bun exfoliant din lume.

Cacaua are o concentratie mare de flavonoizi, antioxidanti care protejeaza pielea de soarele puternic. Foloseste pudra de cacao si cand faci baie, pentru o piele frumoasa. Amesteca o lingura cu varf de pudra de cacao o ceasca de lapte cald. Dizolva crema rezultata in apa de baie. O sa-ti catifeleze pielea si ii va da o tenta sanatoasa.

Iaurtul este ideal in dieta de fiecare zi. Aportul de calciu si bacterii face din iaurt un adevarat medicament. Iaurtul simplu este bogat in proteine, un element esential pentru producerea colagenului care sutine epiderma. Iaurtul intensifica arderile si previne celulita. A

cidul lactic pe care il contine iaurtul este un exfoliant este foarte bun pentru indepartarea celulelor moarte ale pielii si pentru destuparea porilor, asa ca poti aplica iaurtul ca masca faciala, dar si pe intreg corpul.

Cafeaua face parte din viata noastra. Si este foarte bine pentru ca o cana de cafea are multi antioxidanti care previn ridurile. Singura recomandare este sa bei mereu un pahar mare de apa, dupa fiecare ceasca de cafea ca sa previi deshidratarea, cafeaua fiind un foarte bun diuretic.

Pentru uz extern: cafeina este un diuretic topic, extragand apa din piele, asa ca te poate scapa de pungile de sub ochi. In plus, imbogateste culoarea parului saten.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#alimentatie sanatoasa, #antioxidanti beneficii, #iaurt sanatate, #avocado beneficii , #sanatate