Alternative ecologice pentru laptele provenit de la animale

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 19:20
3283 citiri
Alternative ecologice pentru laptele provenit de la animale
Foto: organicauthority

Laptele este un produs foarte important pentru sanatatea noastra, insa exista multe persoane care nu vor sub nicio forma sa il consume.

Este adevarat ca suntem singura specie care consuma laptele unor alte specii, insa la fel de adevarat este ca suntem singurii care gatim alimentele si ne face placere sa deschidem o sticla de vin. Ar trebui sa renuntam si la aceste lucruri?

Daca esti de parere ca ar trebui sa renunti la consumul laptelui provenit de la animale sau ai o intoleranta alimentara, incearca variantele vegetariene propuse de Care 2.

Laptele provenit de la animale este foarte bogat in vitamina D, vitamina B12 si riboflavina. Uneori alternativele la lapte nu contin toate aceste vitamine, insa totusi sunt foarte beneficie pentru organism.

Laptele de migdale

In 226 de grame de lapte de migdale exista 2 grame de proteine. Migdalele sunt unele dintre cele mai sanatoase produse alimentare, contin magneziu, potasiu, mangan, cupru, seleniu, calciu si vitamina E. Laptele de migdale are aroma dulce de alune si este perfect pentru a-l inlocui pe cel provenit de la animale.

Laptele de canepa

Laptele de canepa este facut din seminte de canepa cultivate in Canada, unde cresterea acestei plante este legala. Este o sursa buna de omega 3, calciu si fosfor, continand si multe vitamine si minerale.

Laptele de ovaz

Laptele de ovaz castiga din ce in ce mai multa popularitate si se gaseste din ce in ce mai des in magazine. Acesta este bogat in fibre, contine vitamina E, acid folic, minerale si oligoelemente.

Ovazul este bogat in fitochimicale, produse naturale chimice continute de plante, care ajuta contra cancerului, bolilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale. Laptele de ovaz este recomandat persoanelor care sufera de alergii.

Laptele de orez

Laptele din orez este procesat din orez brun si de obicei contine sirop de orez, suc de trestie-de-zahar evaporat sau un alt indulcitor natural.

Acest tip de lapte contine foarte multa vitamina D. Este foarte dulce si foarte apos.

Laptele de soia

Laptele de soia este cea mai utilizata alternativa la laptele provenit de la animale. Problema este ca foarte multe persoane dezvolta alergii la soia si, de asemenea, pot aparea probleme de sanatate asociate cu soia.

Consumul excesiv de soia este legat de aparitia unor boli tiroidiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#alternative ecologice lapte, #lapte de canepa, #lapte produse naturale , #sanatate