Alunga stresul cu ajutorul ceaiurilor

Miercuri, 20 August 2008, ora 13:10
6956 citiri
Alunga stresul cu ajutorul ceaiurilor

Persoanele care au o personalitate anxioasa nu trebuie sa apeleze la antidepresive pentru a scapa de starile de panica si de proasta dispozitie.

Instalarea unei depresii poate fi prevenita cu ajutorul plantelor si vitaminelor in combinatie cu miscarea si un somn mai bun.

Un program fizic moderat, de 3 ore pe saptamana, induc o stare de buna dispozitie. Puteti sa alegeti sporturile dinamice, precum ciclismul, gimnastica, dansul, joggingul ori plimbarile lungi.

Datorita faptului ca anxietatea poate aparea in urma deficitului de vitamine, specialistii in medicina naturista va recomanda sa folositi acizi grasi Omega 3, complexul de vitamine B si preparatele din valeriana ori lavanda.

Mai mult, acestea ajuta si in combaterea sindromului premenstrual ori in calmarea crizelor care survin la menopauza.

Daca vreti sa scapati de noptile albe, radacinile uscate din valeriana, sub forma de tinctura, in ceai, alunga insomniile, iar uleiurile din lavanda, folosite in aromaterapie, va ajuta sa va relaxati si sa eliberati tensiunea.

"Valeriana este un sedativ bland, va ajuta sa adormiti usor si nu are efecte secundare, precum barbituricele", spune profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale, citat de Evenimentul Zilei.

"Un ceai sedativ bun este si cel in care ati combinat flori si frunze de paducel cu << talpa gastii >> ori cel in care amestecati flori de levantica si flori de tei", adauga profesorul Ovidiu Bojor.

Si cardiacii pot beneficia de pe urma acestor "licori sedative", deoarece ele iriga vasele de sange.

In ceea ce priveste acizii grasi Omega 3 din carnea de peste si uleiuri vegetale, studiile au aratat ca ajuta la reechilibrarea emotionala, readuc optimismul, cresc energia si puterea de concentrare.

Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru functionarea corecta a metabolismului si pentru refacerea membranelor celulare nervoase.

O alta solutie antistres o reprezinta capsulele Kava Kava ori ceaiurile preparate din aceasta planta intalnita in Insulele Pacific. Potrivit Autoritatii pentru controlul alimentelor si medicamentelor din SUA (FDA), utilizarea capsulelor care contin aceasta planta presupune acordul medicului, deoarece pot afecta ficatul.

Si preparate pe care le gasiti sub denumirea de 5 HTP (hidroxitriptofan), un aminoacid care produce asa numitul hormon al fericirii, va pot ajuta in lupta contra starilor anxioase, pot ameliora starea psihica, si cresc dorinta de a comunica.

Totodata, preparatele cu 5 HTP pot imbunatati calitatea somnului si reduce durerile cronice de cap.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stres, #valeriana, #levantica, #anxietate , #sanatate