Anemic? Bea o gura de bere - vezi cu ce te mai ajuta

Joi, 22 Martie 2012, ora 17:19
9236 citiri
Anemic? Bea o gura de bere - vezi cu ce te mai ajuta

Datorita compozitiei sale complexe, cercetatorii germani au scos berea din randul bauturilor alcoolice si au inclus-o in randul alimentelor. Berea are vitamina B1 (tiamina) si B2 (riboflavina), dar si vitamina PP. Berea are, de asemenea, si un mare continut de minerale, dar si de acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism.

Bauta cu masura, berea nu ingrasa, nu imbata si nu face rau, fiind, in acelasi timp, aliment si medicament. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta, chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul, deoarece si abuzul de bere poate cauza probleme mari.

Un consum moderat de bere scade riscul de deces din motive coronariene si afectiuni cardiace. Berea intareste oasele si le mentine sanatoase datorita cantitatii mari de bor pe care o contine. Berea bruna, originala, inchisa la culoare datorita fermentatiei indelungate, contine fier, de aceea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, cat si celor care doneaza sange. Gustul amarui al berii taie pofta de mancare.

Datorita virtutilor sale diuretice, bauta in cantitati moderate, cel mult o suta de ml pe zi, berea elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide. La femeile care alapteaza, favorizeaza lactatia, atat calitativ, cat si cantitativ.

Normalizeaza ritmul cardiac si e un somnifer natural

De asemenea, berea favorizeaza digestia, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele, dar si atacurile de panica, fiind un bun calmant. Berea este si un somnifer natural de exceptie, cu mult mai bun decat tabletele de sinteza de la farmacie, care dau obisnuinta si au si reactii adverse dintre cele mai nocive.

De regula, vara, in zilele caniculare, este cautata berea foarte rece deoarece se crede ca numai asa racoreste. Din contra, berea rece incalzeste si mai tare, de aceea, cand afara este cald si simti nevoia sa te racoresti, bea un pahar de bere tinuta la temperatura camerei si nu de la frigider.

Berea este folosita si ca lotiune pentru ingrijirea pielii de catre femeile care aleg sa si-o intretina natural. Pentru a avea o piele fina, sanatoasa si catifelata ca a unui bebelus se recomanda sa se maseze, in mod regulat, fata, gatul, pieptul si mainile cu spuma de bere.

De asemenea, berea se recomanda si pentru ingrijirea parului. Vitaminele si mineralele din compozitia sa intaresc firul de par, il inaspresc si coafura rezista foarte bine, berea fiind pentru par un adevarat fixativ.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#beneficii bere, #bere sanatate, #bere calmant, #bere produs cosmetic, #bere somnifer, #bere oase, #bere silueta , #sanatate