Ziare.com

Antidepresivele pot schimba personalitatea

de Anca Serghescu
Marti, 08 Decembrie 2009, ora 14:58

   

Antidepresivele pot schimba personalitatea
Antideppresivele pot influenta personalitatea celui care le ia, spun cercetatorii, in sensul ca pacientii devin mai extrovertiti si mai putin neurotici.

Un studiu realizat in SUA a aratat ca cei care luau antidepresive au devenit mai putin neurotici si mai extrovertiti decat cei care erau tratati fara medicamente, doar prin terapie, la psiholog, sau decat cei care erau "tratati" cu placebo, relateaza The Telegraph.

Schimbarile de persoanlitate se datoreaza faptului ca depresia a fost diminuata, spun cercetatorii de la Northwestern University, in Illinois.

Studiul in urma caruia s-a ajuns la aceasta concluzie a fost efectuat pe 240 de adulti cu depresie severa. Dintre acestia, o parte erau tratati medicamentos, altii cu placebo, iar restul prin terapie, la psiholog. Fiecare tip de tratament a fost pastrat timp de un an.

Inainte de experiment, le-a fost stabilit tipul de temperament. Rezultatele au aratat ca toti au avut parte de o diminuare a depresiei, dar ca doar cei care luasera pastile au devenit mai extrovertiti si mai putin neurotici.

Neuroticii tind sa aiba probleme cu stabilitatea emotionala si pot fi anxiosi, in timp ce extrovertitii au mai multe emotii de tip pozitiv, ei adorand si interactiunea sociala, cu singura mentiune ca poti fi dominanti in aceste cercuri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4198 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Scandal pe piata antidepresivelor - Prozac nu are nici un efect

- Scandal pe piata antidepresivelor - Prozac nu are nici un efect... Antidepresivul vedeta Prozac si alte doua medicamente similare sunt la fel de eficiente ca o bomboana, pentru ca functioneaza pe baza autosugestiei, arata studii clinice tinute pina acum la secret... Un grup de cercetatori de la Universitatea Hull din Marea Britanie a obtinut de la Food and Drug Administration, institutia americana care elibereaza autorizatiile de comercializare pentru medicamente, o serie de asemenea studii ce nu fusesera date publicitatii niciodata.
- Sunatoarea mai eficace decit Prozacul...
- La Stampa: Depresia se trateaza cu placebo:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/07/la-stampa-depresia-se-trateaza-cu.html

 

dar nu si somajul.. scumpa mea realziare in calitate de presedinte

http://www.ziare.com/business/joburi/12-08-2009/anofm-numarul-somerilor-atins-maximum-ultimilor-5-ani-si-7-luni-969740

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor