Aparatul care va pune dintii in cinci ore

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 10:24
8681 citiri
Aparatul care va pune dintii in cinci ore

Romanii au la dispozitie un nou tip de aparat de implantologie dentara, care va poate pune toti dintii lipsa in numai cinci ore.

Medicii spun ca noua tehnologie se adreseaza, in special, persoanelor care sufera de parodontoza, boala care duce la pierderea dintilor, scrie Gandul.

"Potrivit ultimelor statistici, in lume, 80% din oameni sufera de aceasta afectiune", a precizat conf. univ. dr. Anca Dimitriu, sefa Catedrei de Parodontologie.

Cum este posibil ca implantul dentar facut cu acest aparat sa dureze cateva ore, in timp ce pentru alte implanturi pacientii pot astepta cateva luni?

"Este vorba de o tehnica noua, revolutionara, care contine toate etapele necesare, folosind alt tip de implant (alt surub, alt material de osteosinteza etc). In timp ce in tehnica veche erau necesari mai multi timpi operatori, fiziodispenserul transforma in valori numerice rezistenta intalnita in os, redand valori maxime, in functie de care se stabileste ce tip de implant trebuie inserat si mai ales cu ce forta", explica dr. Adrian Stanescu, managerul clinicii unde se afla noul aparat de implantologie.

Dispozitivul are o camera video care ii "ghideaza" pe stomatologi in pasii pe care trebuie sa-i urmeze in procedura de implant. Aparatul "dirijeaza" astfel etapele implantului, prin fixarea unor pivoti dentari pe maxilare, peste care se "imbraca" noul dinte.

"Aceasta performanta, unica deocamdata pe plan mondial, consta in posibilitatea de a realiza protezarea imediata dupa efectuarea implantului - acesta fiind visul oricarui medic dentist, dar si al pacientului", adauga dr. Stanescu.

Medicul sustine ca noii dinti au un "termen de valabilitate" nelimitat, datorita materialului din care este realizat implantul - titan.

Pretul unei astfel de proceduri variaza intre 6.500 si 8.500 de euro.

Potrivit specialistilor, in majoritatea cazurilor, noul implant este acceptat de catre organism, rata de respingere fiind de numai 1% iar dupa doua ore de la terminarea procedurii, persoanele pot manca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aparat dentar, #implant dentar, #parodontoza , #sanatate