Aranjeaza-ti casa cu plante din medicina naturista

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 08:58
3536 citiri
Aranjeaza-ti casa cu plante din medicina naturista
Foto: whiteflowerfarm.com

Plantele care se folosesc in medicina natursita iti pot infrumuseta casa si vei beneficia astfel de efectele lor curative, daca le vei aranja corespunzator.

Aroma de levantica improspateaza aerul din foarte multe case, pentru ca intra in componenta parfumurilor de camera, iar prin efectul sau antibacterian indeparteaza bacteriile si germenii, purificand rapid ambientul, informeaza herbexpert.co.uk.

Planta se intretine usor, iar vara, insectele suparatoare iti vor ocoli fiecare incapere in care ai asezat cate un ghiveci cu levatica. Din florile uscate poti confectiona mici saculeti frumos mirositori, pe care ii asezi printre haine, pentru a-ti pastra mirosul proaspat si curat in dulap.

Pe biblioteca poti aseza ca element decorativ cateva flori uscate de levantica, iar mirosul proaspat se va raspandi in toata camera. Pentru ca este considerata un bun calmant, poti aseza farfuria decorativa in dormitorul tau si in sfarsit vei scapa de insomniile datorate stresului si tensiunilor zilnice.

Perna pe care dormi poate fi oaza ta de relaxare, daca folosesti flori uscate de rozmarin si levantica in interiorul sau. Confectionaza doi saculeti de flori uscate pe care ii cosi in interiorul pernei tale sau pur si simplu aseaza florile uscate in interior, fara sa te deranjeze atunci cand iti asezi capul pe ea.

Aseaza intai perna ta relaxanta pe calorifer, pentru ca florile sa isi raspandeasca aroma si timp de trei luni mirosul relaxant te va ajuta sa dormi linistit.

Umple un recipient cu pulverizator cu apa pana la jumatate. Adauga flori uscate de levantica si petale de trandafiri si cateva picaturi de ulei esential. Pastreaza parfumul tau de camera intr-o incapere intunecata si calduroasa si dupa sase saptamani poti folosi aroma puternica obtinuta pentru reimprospatarea aerului din camera ta.

Poti repeta procedeul folosid putin otet de mere, galbenele, coada soricelului si tataneasa. Iti purifica aerul din camera, iar mirosul va persista un timp indelungat.

Ornamentele cu flori uscate nu vor lipsi din baie. Mirosul relaxant si odihnitor vor transforma camera intr-un minisalon de spa, iar la fiecare baie aseaza cateva petale si in apa fierbinte. Te vei rasfata in fiecare seara cu plantele folosite in medicia naturista, care au atat rol curativ cat si ornamental.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#plante medicinale aranjamente, #planta medicinala casa , #sanatate