Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aspirina previne cancerul la san

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 12:49
2816 citiri
Aspirina previne cancerul la san

Medicamente ca aspirina si ibuprofenul pot reduce riscul aparitiei de cancer la san, conform unor studii realizate de in Canada.

Cercetatorii de la Universitatea British Columbia au realizat o sinteza a 38 de studii efectuate in 5 tari, la care au participat 2,7 milioane de femei.

Rezultatele au aratat ca utilizarea cu regularitate a medicamentelor calmante ca aspirina si ibuprofenul poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu pana la 12%, informeaza The Telegraph.

O analiza separata a consumului acestor medicamente a aratat ca utilizarea aspirinei reduce riscul de cancer la san cu 13%, iar a ibuprofenului cu 21%.

Ambele medicamente inhiba doua proteine din corp, ce sunt legate de sistemul imunitar. Aceste proteine provoaca inflamatia si au fost asociate cu cresterea celulelor canceroase.

Specialistii cred ca medicamentele au un efect la nivel celular, mai precis tulburand mecanismul prin care celulelor le este semnalat momentul in care trebuie sa moara.

Se crede si ca acestea sunt asociate cu modul in care sistemul imunitar raspunde la detectarea cancerului.

Dr Mahyar Etminan, liderul echipei care a condus studiul, sustine ca rezultatele sunt incurajatoare, insa nu recomanda femeilor sa foloseasca aspirina ca metoda de prevenire a cancerului de san.

Anual, in Marea Britanie sunt diagnosticate aproximativ 45.000 de cazuri de cancer la san si aproape 13.000 de femei mor din cauza acestei afectiuni.

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#aspirina, #reduce, #riscul, #cancer, #san , #sanatate