Bautura Red Bull, interzisa in tot mai multe tari

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 11:03
23127 citiri
Bautura Red Bull, interzisa in tot mai multe tari

"Bautura care iti da aripi" a ajuns sa fie interzisa in patru tari si sa produca mari ingrijorari ale autoritatilor sanitare in alte sase, intre care Marea Britanie, din cauza efectelor sale asupra sistemului nervos.

Un recent exemplu al preocuparii fata de efectele bauturii Red Bull asupra sanatatii il publica Daily Mail, in editia electronica de miercuri.

Directoarea Liceului Catolic Chatsmore din Worthing, West Sussex, Anne Ward, le-a interzis elevilor sa consume Red Bull, bautura pe baza de cofeina, deoarece a observat ca cei care consuma aceasta bautura au un comportament nepotrivit.

"Am observat o schimbare de comportament a unora dintre elevi si cand am cercetat am aflat ca ei consumasera aceasta bautura in drum spre scoala", spune directoarea.

Elevii creeaza probleme, sunt zgomotosi si nu raspund la solicitarile profesorilor, vin tarziu la ore si sunt hiperactivi in clasa, pentru ca nu au cand sa-si consume energia.

Cuvintele nu le pica bine celor de la Red Bull, companie care vinde anual peste 1 miliard de cutii, in 143 de tari. Numai in Marea Britaniei, vanzarile se cifreaza la 271 de milioane de lire sterline (340 de milioane de euro), in fiecare an.

Red Bull a fost interzis in Norvegia, Danemarca, Uruguay si Islanda, iar autoritatile sanitare din Franta, Irlanda, Turcia, Suedia si SUA si-au exprimat ingrijorarea fata de efectele consumului acestei bauturi.

In Marea Britanie insa, problema este mult mai serioasa, pentru ca bautura a devenit o adevarata emblema a grupurilor de tineri: amestecata cu votca, bautura energizanta este un "must" al petrecerilor de tineri de 20 de ani.

In acelasi ton, politia din Cornwall a comunicat o constatare ingrijoratoare: pentru o britanica aflata la o petrecere, consumul tipic intr-o noapte este de opt cocteiluri de Red Bull si votca.

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#elev, #bautura, #cofeina, #red bull , #sanatate