Beneficiile curative ale stafidelor

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 08:38
11186 citiri
Beneficiile curative ale stafidelor
Foto: alibaba.com

Stafidele se consuma cu preponderenta de sarbatori pentru ca sunt nelipsite din cozonacul delicios si prajiturile de casa. Putini stiu insa ca ele pot fi incluse in alimentatia zilnica pentru numeroasele lor intrebuintari curative.

De la sanatate dentara, a ochilor, constipatie, anemie pana la libidou scazut, stafidele pot face minuni pentru tine, daca le consumi in mod regulat, informeaza

organicfacts.net.

Nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate, provenite de la soiuri fara seminte. Sunt o sursa sigura de fibre, vitamin A, C, potasiu, fier si magneziu. Contin in proportie de 70% fructoza pura, care ajuta la mentinerea sanatatii orale.

Fibrele din stafide au rolul de a absorbi apa din organism, iar din acest motiv se pot folosi cu succes in cazul constipatiilor. Fructoza si glucoza sunt importante depozite de energie pentru organism. De aceea stafidele se recomanda personelor care vor sa castige in greutate si anemicilor.

Potasiul si magneziul din stafide reduc aciditatea stomacala, iar daca le consumi la desert iti poti regla digestia. Sunt si o importanta sursa de fier, tocmai de aceea anemicii gasesc un real ajutor daca le introduc in alimentatia zilnica.

Antioxidantii continuti le recomanda pentru consumul frecvent in cazul starilor febrile. Complexul de vitamine B si cuprul din ele favorizeaza formarea celulelor rosii.

Stafidele contin si boron (minerala importanta pentru cresterea si intarirea structurii osoase). Tocmai de aceea se recomanda personelor care au probleme cu dantura. Vitamina A din delicioasele stafide este benefica pentru sanatatea ochilor, deci iti poti completa dieta ta cu strugurii uscati.

Specialistii sunt de parere ca dieta pe baza de stafide are si rolul de a creste libidoul. In India exista chiar un ritual in care cuplurile proaspat casatorite consuma la nunta lapte cu stafide, pentru imbunatatirea libidoului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#stafide intrebuintari curative, #stafide beneficii sanatate, #stafide organism sanatos , #sanatate