Boli frecvente in randul femeilor care pot aparea si la barbati

Joi, 18 Martie 2010, ora 07:50
2630 citiri
Boli frecvente in randul femeilor care pot aparea si la barbati
Foto: care2.com

Exista afectiuni foarte des intalnite numai in randul femeilor. S-a creat astfel perceptia ca ar fi specifice lor. In realitate si barbatii sunt predispusi la aceste boli, chiar daca sunt foarte rare cazurile.

Astfel, cancerul la san poate aparea si la barbati. Este mai des in randul femeilor datorita structurii hormonale, dar riscul exista si la barbati, iar cauzele sunt aceleasi: consumul excesiv de alcool, obezitatea, nivelul ridicat de estrogen, predispozitiile genetice, informeaza care2.come.

Barbatii intre 50 si 60 de ani sunt predispusi acestei afectiuni, iar specialistii americani avertizeaza asupra cazurilor de cancer la barbati, care sunt descoperite tarziu, de regula in faze terminale, tocmai pentru ca exista perceptia gresita ca este o afectiune specifica femeilor.

Osteoporoza este o alta afectiune care poate aparea si la barbati. Principala cauza in aparitia osteoporozei este carenta de calciu si astfel structura osoasa devine fragila. Femeile aflate deja la a doua tinerete sufera schimbari de ordin hormonal, care influenteaza densitatea osoasa.

Barbatii in schimb pot avea structura osoasa fragila doar in cazul fracturilor puternice. Tocmai de aceea afectiunea este mai rara in randul lor, dar ea exista. Intr-un mediu favorizant, aparitia ei poate fi iminenta. Medicii americani recomanda astfel ca dupa 40 de ani, fumatul, bautura in exces, sedentarismul si medicamentele in exces sa fie evitate.

Problemele de tiroida pot aparea atat la femei cat si la barbati. Glanda tiroida produce hormoni esentiali functionarii normale a organelor interne, iar orice dereglare a sa poate conduce la aparitia nodulilor.

Pentru ca acestia se comporta ca un organ in sine, afecteaza functionarea normala a tiroidei si implicit a intregului organism. 10% dintre aceste cazuri sunt canceroase si sunt de doua ori mai frecvente in randul femeilor decat al barbatilor.

Desi femeile par sa aiba mai multe depresii, barbatii nu sunt ocoliti de aceste stari. Simptomele sunt acelesi, doar ca manifestarile sunt diferite. Barbatii sunt foarte tristi, nimic nu ii multumeste, isi concentreaza intreaga energie in munca, chiar daca acest lucru nu le aduce placere.

Diferenta intre manifestarea afectiunii la femei si la barbati este ca daca cele mai multe femei apeleaza la un ajutor specializat atunci cand au aceste depresii, barbatii ascund problema lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#boli femei barbati, #cancer san barbati, #depresii barbati, #osteoporoza barbati , #sanatate