Boli prevenite prin simplul periaj al dintilor

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 18:22
3521 citiri
Boli prevenite prin simplul periaj al dintilor

Spalatul pe dinti nu este important doar pentru faptul ca iti confera un zambet stralucitor si tine la distanta cariile. Prin acest obicei zilnic vei preveni multe probleme de sanatate, pe care nici nu ti le inchipui.

Iata de ce este bine sa ai grija cum se cuvine de dantura, conform Huffington Post:

Previne dementa

Cercetatorii americani au descoperit faptul ca femeile care se spala de doua ori pe zi pe dinti au un risc mai mic de dementa cu 65%.

Previne bolile de inima

Adultii care se spala pe dinti in mod regulat au un risc mai scazut de a suferi un infarct fata de persoanele care mai uita de aceasta activitate, potrivit unui studiu american din 2012.

Atacul cerebral

Acelasi studiu pomenit anterior a aratat si ca o buna ingrijire a danturii ajuta si la prevenirea atacului cerebral.

Pneumonia

O cercetare publicata in 2011 in Jurnalul de Periodontologie arata ca infectiile orale pot duce la boli ale aparatului respirator, inlusiv pneumonie.

Aceasta apare atunci cand bacteriile intra in tractul respirator inferior, din partea de sus a gatului. Daca iti tii gura curata, riscul infectiei scade si astfel si boala este tinuta la distanta.

Ai copii mai sanatosi

O igiena orala buna este foarte importanta mai ales in timpul sarcinii, caci bolile periodontale sunt conectate cu o nastere prematura si o greutate mica a nou-nascutului.

Aceste doua lucruri pot chiar sa puna in pericol viata fatului, asa ca trebuie luate in considerare toate posibilitatile de a fi prevenite.

Te ajuta sa tii sub control ce mananci

Atunci cand iti speli dintii, creierul primeste un semnal ca este cazul sa nu se mai gandeasca la mancare. Astfel, vei reusi ca seara sa iti infranezi pofta de a mai manca dupa o anumita ora.

Chiar daca mananci, hrana nu va mai avea acelasi gust, asa ca vei reduce cu siguranta cantitatea.

Iti ajuta creierul

O cercetare din 2010 arata ca bolile gingivale cresc riscul aparitiei Alzheimerului. Periindu-te de doua ori pe zi reduci posibilitatea aparitiei unei asemenea boli.

O viata sexuala mai buna

Nu numai ca o respiratie proaspata il va atrage pe partenerul de viata, dar o cavitate bucala curata previne si disfunctiile erectile.

Alimente care iti curata dintii natural

Merele: fibrele acestora, combinate cu saliva, ajuta la indepartarea particulelor de hrana ramase pe dantura.

Legumele crocante: telina, spre exemplu, ajuta la curatarea suprafetei dintilor, functionand ca o ata dentara naturala. Si morcovii, broccoli, conopida si castravetii au efecte asemanatoare.

Fructele de padure: in special capsunile, iti fac dintii mai albi si mai stralucitori, indepartand petele de pe ei. Totusi, este bine sa iti clatesti gura cu apa dupa ce consumi aceste fructe, caci ele contin acizi care pot distruge smaltul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#igiena dentara precara efecte, #spalat dinti prevenire boli, #curatare dantura prevenire boli, #igienta dentara precara boli , #sanatate