Cand ai facut ultima oara "curatenie generala" in organismul tau?

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 12:30
7735 citiri
Cand ai facut ultima oara "curatenie generala" in organismul tau?

Te simti obosit in permanenta, lipsit de energie si pofta de viata? Racesti mai usor, ai frecvent migrene si incepi sa iei nejustificat in greutate? Atunci trebuie sa iti pui serios problema detoxifierii organismului.

Din cauza alimentatiei incorecte, a medicamentelor, precum si a colorantilor sau aditivilor chimici pe care ii inghitim vrand-nevrand odata cu produsele alimentare, corpul nostru depoziteaza in intestine o mare cantitate de materie doar partial digerata.

La temperatura organismului uman, aceste reziduuri metabolice se descompun, raspandind bacterii si toxine in circuitul sanguin, deci implicit in tot corpul, si provocand serioase probleme de sanatate.

Asa se face ca, in ultimii ani, medicii au devenit tot mai ingrijorati de cresterea numarului de imbolnaviri de cancer de colon si se declara de-a dreptul socati de descoperirile facute la autopsii, cand au fost gasite intestine in care depunerile toxice cantareau si pana la 15 kilograme.

Ce este detoxifierea?

Practicata de secole prin diverse metode, detoxifierea organismului presupune nu doar curatarea acestuia ci si energizarea lui ulterioara prin repaus si nutritie adecvata.

Specialistii ne sfatuiesc ca, indiferent de varsta, sa ne detoxifiem corpul macar de doua ori pe an. Pasii unei astfel de cure presupun stimularea ficatului pentru procesarea toxinelor, eliminarea lor cat mai rapida si completa prin rinichi, intestine si piele, imbunatatirea circulatiei sangvine si reechilibrarea organismului cu ajutorul unor alimente organice, sanatoase.

Cum incepem?

Evident, prin eliminarea totala a alcoolului, cafelei si tutunului, la care se adauga dulciurile rafinate si grasimile saturate din alimentatie.

Urmeaza renuntarea la orice produs care contine substante chimice, de la sampon si pana la deodorantul si cremele de orice fel, si inlocuirea lor cu substitute naturale.

Bineinteles ca pasul urmator consta in indepartarea tuturor surselor de stres. Toata lumea stie ca stresul provoaca in organism o crestere a nivelului de adrenalina care, la randul ei, contribuie fie la producerea unor cantitati suplimentare de toxine fie la incetinirea activitatii enzimelor din ficat.

Care este cel mai bun program de detoxifiere?

Din pacate, doar un medic nutritionist poate raspunde la aceasta intrebare si asta tinand cont de caracteristicile specifice fiecarui organism in parte.

Exista mai multe variante de programe de detoxifiere, majoritatea intinzandu-se pe o perioada de o saptamana, acesta fiind intervalul de timp necesar pentru curatarea sangelui.

In general, toate programele presupun, in principiu, 2-3 zile de alimentatie doar cu sucuri de fructe naturale si multa apa, care sa permita sistemului digestiv sa intre in repaus si sa elimine toxinele, urmate de cateva zile de dieta stricta, menita sa reechilibreze organismul.

Unii nutritionisti recomanda si administrarea de suplimente si vitamine pe baza de plante la care se adauga exercitiile fizice sustinute precum si hidroterapia si masajul corporal, necesare imbunatatirii circulatiei sanguine.

Cum puteti preveni formarea depozitelor de toxine?

Consumati multe fibre, inclusiv orez brun, fructe proaspete si legume, bineinteles organice. Ridichiile, sfecla sau broccoli sunt excelente pentru eliminarea toxinelor.

Stimulati si protejati ficatul cu ajutorul ceaiurilor naturale, cele mai recomandate fiind cel de papadie, brusture sau ceaiul verde.

Luati vitamina C, care ajuta organismul sa produca glutation, o coenzima sintetizata in ficat, care ajuta la eliminarea toxinelor

Beti cel putin 1 litru de apa pe zi

Faceti zilnic cateva minute de exercitii de respiratie profunda, pentru o mai buna oxigenare a corpului

Reduceti stresul transformandu-l in surse de energie pozitiva

Practicati hidroterapia. Puneti dusul fierbinte circa cinci minute, in special in zona spatelui, dupa care dati drumul la apa rece timp de 30 de secunde. Dupa trei repetari, bagati-va in pat pentru o jumatate de ora.

Mergeti la sauna. Este locul ideal in care, prin transpiratie, organismul elimina toxinele

Dupa baie, frecati energic pielea cu un burete aspru sau cu periile speciale care se gasesc in magazinele de profil, pentru deschiderea porilor si stimularea circulatiei sanguine

Nu in ultimul rand, faceti cel putin o ora de exercitii fizice zilnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#detoxifiere, #dieta, #exercitii fizice, #cancer colon , #sanatate