Cand corpul tau te face de ras

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 13:24
7065 citiri
Cand corpul tau te face de ras

Uneori corpul tau te pune in situatii jenante si oricat ai incerca sa te justifici sau sa eviti ca ceilalti sa observe, nu faci decat sa agravezi situatia.

Pentru ca organismul se sincronizeaza cu creierul in momente precum emotia, nerabarea sau nestiinta, atunci apar si primele semne ale vulnerabilitatii tale.

Cum te da de gol sau te face de ras organismul tau?Prin...

1. Mirosul picioarelor. Acesta este cauzat fie de o incaltaminte nepotrivita, fie ca urmare a unei afectiuni, numite hiperhidroza sau transpiratie excesiva, care apare in special la barbati.

La cele mai multe persoane insa, transpiratia picioarelor apare pentru ca acestea, ca si mainile, au mai multe glande sudoripare decat restul corpului.

Daca stii ca ai acesta probleme, cel mai bine este sa folosesti spray-uri speciale de picioare, care te vor scapa de miros, si sa porti numai incaltaminte adecvata, din piele naturala, care sa fie deschisa la culoare vara si cat mai lejera iarna.

Ar fi extrem de neplacut ca in momentul in care mergi la cineva si esti nevoit sa te descalti, din diverse motive, sa te faci de ras din cauza acestei probleme pe care o ai.

2. Mirosul gurii. Este cel mai neplacut moment atunci cand ai o discutie cu cineva. Este un disconfort atat pentru tine cat si pentru cel cu care comunici.

Apare fie din cauza problemelor stomacale, fie din cauza unei bacterii aflate in gura. Pentru a scapa de acestea, trebuie sa consulti medicul stomatolog si sa folosesti de cate ori poti spray-uri si ape de gura.

3. Dintii ingalbeniti. Te vor face sa eviti sa zambesti de teama ca ceilalti sa nu observe culoarea danturii tale.

Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor? Consumul excesiv de substante care contin coloranti, fumatul, degenerarea nervilor si restaurari invechite, fluorizarea excesiva si inaintarea in varsta.

Pentru a scapa de aceasta problema, exista procedura de albire a dintilor. Exista insa cazuri in care efectele albirii sunt reduse sau unele pete vor ramane in continuare pe dinti.

In general, dantura cu o tenta galbuie reactioneaza cel mai bine la albire, gradul de albire fiind mult mai pronuntat decat in cazul unei danturi cu tenta cafenie sau gri.

4. Transpiratia mainilor. Esti pus intr-o situatie jenanta atunci cand saluti sau faci cunostinta cu cineva, iar mana ta este umeda.

Desi transpiratia palmelor nu are un miros neplacut, ea este cauzata de numarul de glande sudoripare, peste 3.000, aflate pe suprafata lor.

Pentru a reusi sa scapi de ea, medicii recomanda pudrele speciale, care incetinesc producerea tranpiratiei.

5.Parul de pe degete.

Persoanele cu pilozitate excesiva nu pot apela decat la tratamente estetice care sa indeparteze surplusul, pentru ca, nu-i asa, nu este prea placut sa dai mana cu cineva sau sa urmeresti pe cineva care gesticuleaza sau face o prezentare, cand degetele sale sunt pline de firisoare de par.

6. Pilozitatea faciala. Ridica mari probleme, mai ales femeilor. Daca un barbat poate rezolva acest lucru cu ajutorul aparatului de ras, pentru o femeie este mult mai greu sa o ascunda. Mai ales ca, in astfel de situatii nici macar machiajul, respectiv fondul de ten nu mai ajuta, pentru ca nu face decat sa scoata in evidenta mai tare parul de pe frunte, pometii obrajilor sau mustata.

Din fericire, evolutia interventiilor de acest gen cu laserul poate ajuta femeile sa scape de surplusul de acest gen.

7. O alta problema, legata tot de infatisare, este cea a unui ten lucios. Niciunei femei nu i-ar placea sa arate ca o papusa de portelan si sa-i luceasca tenul.

Tenul lucios este cauzat de un dezechilibru hormonal, pielea este hipersensibila, ceea ce declanseaza productia de ulei in exces.

8. Acneea. Este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate.

Daca problemele sunt grave, se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii.

Cum poti scapa de acnee? Evita machiajul gras, redu blocajul porilor, pastrand pielea curata. Cremele de machiaj consistente pot bloca porii si irita pielea inflamata. Spala-te de doua ori pe zi cu apa si sapun!

9. Traspiratia subratului. Este probabil unul dintre cele mai neplacute momente, in special vara, dar si in momente de stres.

Oamenii care sufera de transpiratie excesiva au un sistem prea activ care stimuleaza transpiratia in momente nepotrivite. Tranpiratia axilei se produce pentru ca aceasta zona are o legatura mai redusa cu exteriorul si transpiratia nu se evapora prea repede.

Transpiratia insasi nu are miros, mirosul apare cand intra in contact cu bacteriile de pe piele.

Daca vreti ca transpiratia sa nu faca ravagii in viata dumneavoastra sociala, mancati si beti sanatos! Mirosul neplacut poate fi amplificat de consumul de cafea sau bauturi care contin cofeina. De asemenea, purtati haine mai largi, care permit corpului sa respire si transpiratiei sa se evapore mai repede!

Alegeti culori deschise pentru haine vara. Aceste culori nu atrag la fel de tare caldura precum cele inchise, iar din punct de vedere estetic, transpiratia este mai putin evidenta. Pentru sezonul cald, evitati negrul si albastrul inchis.

Nu aplicati pe piele cantitati prea mari de parfum, in speranta ca astfel va fi inlaturat mirosul transpiratiei. Parfumul usuca pielea pe timpul verii si o deshidrateaza.

10. Matreata. Persoanele care au o piele a capului extraordinar de sensibila se tem sa se imbrace in culori mai inchise, pentru ca s-ar putea vedea urme de matreata pe haine.

Ce este de fapt matreata? Matreata inseamna descuamarea excesiva a pielii capului. Modificarile in statusul hormonal si trecerea de la un anotimp la altul agraveaza aceasta suferinta. Matreata si calitatea scazuta a firului de par pot fi legate de o proasta nutritie, stres, boala sau un tratament medicamentos dur cu efecte secundare.

Cum poti scapa de matreata? Fie folosind produse cosmetice special concepute, fie prin retele naturiste, a caror eficienta s-a dovedit mult mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#corp, #probleme, #dinti, #matreata, #trasnpiratie , #sanatate