Casanova, cum stai cu fertilitatea?

Sambata, 20 Martie 2010, ora 16:52
1690 citiri
Casanova, cum stai cu fertilitatea?

Poate ca ai umblat din floare in floare pana acum, dar stii ca a venit sau va veni si vremea in care vei dori sa te asezi la casa ta si sa te asiguri ca ai urmasi.

Din pacate, insa, ai putea avea parte de surpize, nu intotdeauna placute. Una dintre ele, de care pana acum n-ai vrut sa auzi, este infertilitatea. Daca intr-un an de zile ai incercat sa-ti lasi samanta si nu ai reusit, se poate spune ca esti infertil, relateaza MSN.

O varietate de factori contribuie la infertilitate, printre care mostenirea genetica, starea de sanatate si alegerea unui anumit stil de viata. Uneori se poate stabili daca unul dintre parteneri este infertil, alteori fiind de vina doar infectiile, stresul sau medicamentele.

Daca nu reusesti sa-ti faci sotia sau partenera mamica, afla ca nu esti singurul. Numai in SUA, 2,1 milioane de cupluri sunt infertile, in timp ce in Marea Britanie lucrurile stau chiar mai rau, fiecare al 6-lea cuplu confruntandu-se cu aceasta problema.

O treime dintre cazurile de infertilitate implica barbatul, o alta treime femeile, iar restul reprezinta efectul unei combinatii de probleme ale ambilor. Inainte de a apela la medic, exista cateva lucruri pe care sa le poti face pentru a mari sansele aparitiei unui copil.

Spune adio lenjeriei intime stramte

Nu e un mit, e cruda realitate. Lenjeria intima stramta, mulata, mareste temperatura din zona genitala, putand ucide spermatozoizii sau scade sansele ca acestia sa poata fertiliza ovulul. Adopta deci moda boxerilor lejeri care permit pielii sa "respire", e sfatul expertilor.

Alege dusul

Fereste-te sa faci bai prea lungi in cada, cu apa prea fierbinte si stai departe de jacuzzi daca temperatura apei e prea mare. Caldura intensa poate ucide spermatozoizii. Totusi, ai unda verde la sauna.

Nu uita de prezervativ

Daca nu te afli intr-o relatie monogama, dar stii ca vei dori candva sa fii in aceasta situatie, foloseste de fiecare data prezervativul. Bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi chlamydia si gonorrhea, care adesea nu au simptome, pot cauza infertilitatea atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Nu exagera cu sexul

Daca te bazezi pe cantitate, nu procedezi deloc bine, explica expertii. A face sex de 4 - 5 ori pe zi este complet contraproductiv. Si asta pentru ca e nevoie de timp pentru a reface rezerva de sperma: de obicei 48 de ore.

Ai grija ce mananci

Cei care isi doresc sa fie tatici ar trebui sa-si umple farfuriile cu fructe si legume proaspete. Nutrientii continuti ajuta la naterea unor spermatozoizi sanatosi. Vitaminele, antioxidantii, in special betacarotenul, Vitamina C si E, sunt de un real ajutor barbatilor care fac mult sport sau fumatorilor.

Bea putin sau chiar deloc

Cercetarile arata ca barbatii care consuma mari cantitati de alcool se confrunta cu infertilitatea. Acesti barbati se aleg cu ficatul bolnav, iar in acest caz nivelul estrogenului creste, ceea ce duce la o calitate scazuta a spermei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#infertilitate barbati, #remedii infertilitate barbati, #sanse sporite sarcina, #concepere copil , #sanatate