Ce efect are zambetul asupra sanatatii tale

Joi, 28 Februarie 2013, ora 09:16
8684 citiri
Ce efect are zambetul asupra sanatatii tale
Foto: Fox News

Zambetul te poate ajuta sa ai o sanatate mai buna, spun specialistii. El are un efect benefic asupra corpului uman, ajutand inima si reducand stresul.

Un studiu recent arata ca efectul este unul pozitiv si atunci cand oamenii zambesc fara a o face intentionat. Conform Fox News, in trecut au mai existat cercetari care au aratat ca zambetul ii poate face mai fericiti pe oameni.

Totusi, se pare ca doar un zambet natural are un efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Aceasta este concluzia unor studii, in timp ce altele indica faptul ca si un zambet politicos poate fi sanatos pentru corpul uman.

Pe de alta parte, atunci cand te incrunti, nu aduci niciun beneficiu corpului tau. "Iti poti influenta sanatatea mintala prin ceea ce faci fetei tale, fie ca zambesti mai mult sau te incrunti mai putin", spune Eric Finzi, unul dintre coautorii unui studiu in domeniu, specialist in chirurgie dermatologica.

Ajuta-ti corpul prin zambet

Un studiu aparut in revista "Psychological Science" in noiembrie 2012 arata ca oamenii care zambesc dupa ce sunt stresati aduc un beneficiu inimii fata de cei care au o expresie faciala neutra.

Studiul a implicat 170 de participanti, iar concluzia a fost ca oamenii isi revin mai bine dupa situatii stresante daca zambesc, afirma Sarah Pressman, unul dintre coautorii acestui studiu. Ea spune ca oamenii zambesc atunci cand nu se simt amenintati.

Muschii implicati intr-un zambet trimit un mesaj creierului, transmitand siguranta si traducandu-se intr-un ritm cardiac mai mic si un nivel scazut al stresului. Specialistii cerceteaza acum modul in care zambetul afecteaza hormoni de stres precum cortizolul, dar si hormonul increderii, oxitocina.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#zambet sanatate corp inima, #zambet efect sanatate , #sanatate