Ce este uleiul din ficat de cod si beneficiile acestuia

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 21:20
24817 citiri
Ce este uleiul din ficat de cod si beneficiile acestuia
Foto: arg.org

Uleiul din ficat de cod este un supliment nutritiv, provenit din cod, pescuit din apele reci din nordul Oceanului Atlantic. Acesta este un lichid galben pal, cu un usor gust de peste si uneori cu un miros de peste aflat in procesul de putrefactie, de aceea se adauga arome de menta sau lamaie. Afla in continuare ce beneficii are uleiul din ficat de cod.

Uleiul din ficat de cod nu este acelasi lucru cu uleiul de peste, o alta sursa de omega 3, care se prepara din tot pestele, afirma Life 123.

Este adevarat ca uleiul din ficat de cod nu este considerat un factor nutritiv pentru organismul uman, insa exista multe motive pentru care trebuie sa il iei.

Datorita continutului de omega 3, vitamina A si vitamina D, in secolul 19 uleiul din ficat de cod era administrat copiilor pentru a preveni rahitismul. In aceste zile au descoperit alte boli in tratamentul carora poate fi folosit acest tip de ulei. Poata ajuta in cazul inflamatiilor si durerilor articulare in cazul adultilor care sufera de artrita si in cazul infectiilor urechilor in cazul copiilor. Vitamina D gasita in uleiul din ficat de cod este buna pentru femeile care sufera de osteoporoza. Acizii grasi Omega 3 sunt importanti in dezvoltarea creierului copiilor si sunt eficienti in prevenirea bolilor cardiovasculare in randul adultilor. De asemenea, omega 3 reduce nivelul tensiunii arteriale cauzata de stres.

Persoanele care nu consuma suficient lapte pot lua acest tip de ulei pentru a asimila vitamina D. Mai mult, uleiul din ficat de cod contine mai multa vitamina D si vitamina A, decat orice alt produs alimentar.

Acesta poate fi administrat sub forma de capsule sau lichid, insa ambele sunt la fel de eficiente. Daca vrei sa ai siguranta ca uleiul ales este de calitate, alege-l pe cel din Statele Unit ale Americii, nu pe cel importat din Norvegia.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ulei ficat cod, #ulei ficat cod sanatate, #beneficii ulei ficat cod , #sanatate