Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce nu stiai despre corpul tau

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 10:25
2827 citiri
Ce nu stiai despre corpul tau

Cercetatorii sustin ca exista multe informatii interesante, dar mai putin cunoscute legate de activitatea corpului uman, de care ar trebui sa tinem cont daca vrem sa ne explicam ce se intampla uneori cu noi.

De exemplu faptul ca exista o legatura intre memorie si pozitia corpului sau intre pubertate si structura creierului, scrie Evenimentul Zilei.

Pozitia corpului iti afecteaza memoria

Memoria este strans legata de simturi. Cei mai multi cercetatori spun ca amintirile pot fi redesteptate cu ajutorul mirosurilor sau al sunetelor. Un studiu al cercetatorilor britanici, publicat in revista Cognition, arata ca diferitele pozitii ale corpului, adoptate constient sau in timpul somnului, ajuta la amintirea cu usurinta a diferitelor evenimente.

Pielea ta are patru culori

Toate cele patru culori sunt prezente la toate rasele umane, diferentele dintre acestea fiind date de preponderenta uneia dintre culori in defavoarea celorlalte.

Astfel, vasele de sange de la suprafata pielii confera acesteia o nuanta rozalie. La aceasta se adauga un pigment galben si, in cele din urma, tonuri de negru aparute ca urmare a expunerii la radiatiile ultraviolete provenite de la soare. In cazul in care din epiderma umana au fost extrasi pigmentii, aceasta are o culoare alba.

Pubertatea modifica structura creierului

La pubertate, secretiile hormonale favorizeaza procesul de crestere si maturizarea sexuala a individului. Cercetatorii au descoperit o serie de hormoni cu influenta in dezvoltarea neuronala care are consecinte comportamentale. Astfel, odata cu maturizarea cortexului frontal, pot surveni instabilitati emotionale, apatie, lipsa de fermitate si inconsecventa in luarea deciziilor.

Alimentatia sanatoasa favorizeaza activitatea cerebrala

Cu o greutate egala cu 4-5 % din cea a intregului corp, creierul necesita, pentru a functiona la parametri normali, nu mai putin de 20 -25% din oxigenul si caloriile necesare organismului.

Consumul de alimente sanatoase, bogate in minerale, proteine si vitamine ajuta la mentinerea unei minti sanatoase. Trei artere principale pompeaza in mod constant oxigen spre creier, mentinandu-l in functiune, iar, in cazul blocarii uneie dintre ele, poate aparea anevrismul cerebral. Cauzele acestuia sunt fie traumele fizice, fie alimentatia necorespunzatoare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#pubertate alimentatie, #structura creier hormoni, #memorie pozitie corp , #sanatate