Ce plante te ajuta sa ai o respiratie proaspata?

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 08:52
6384 citiri
Ce plante te ajuta sa ai o respiratie proaspata?
Foto: gearlive.com

Zambetul este uneori o carte de vizita. Respiratia proaspata si dintii sanatosi si frumosi completeaza imaginea fiecarei persoane.

Tocmai de aceea sanatatea orala este foarte importanta, iar remediile naturale au un efect de lunga durata si actioneaza asupra intregului organism.

Pasta de dinti si apa de gura pot fi obtinute din plante si inlocuiesc cu succes produsele costisitoare, care pot fi ineficiente in cazul persoanelor care consuma cafea zilnic sau sucuri cu indulcitori si coloranti, informeaza mountainroseherbs.com.

Amestecati bicarbonat cu putina sare de mare, glicerina vegetala, zece picaturi de ulei esential de menta, alte zece picaturi de ulei esential de portocale si cinci de ulei esential de eucalipt.

Periati de doua ori pe zi dantura cu amestecul obtinut, iar bacteriile de la nivelul gurii vor fi indepartate dupa doar cateva zile de folosire.

Albirea dintilor este foarte importanta pentru a avea un zambet sanatos. O reteta naturala pentru albirea dintilor se obtine din putin bicarbonat si peroxid de hidrogen, cumparat din farmacii insa, pentru uz oral.

Dupa ce spalati dantura, periati din nou, timp de doua minute, cu amestecul obtinut. Dupa nici o saptamana veti observa ca dintii sunt mai albi si curati, datorita actiunii de degresare a peroxidului de hidrogen.

Apa de gura este foarte importanta pentru a avea o respiratie placuta si astfel nu iti vei mai acoperi gura atunci cand vorbesti cu un coleg de serviciu sau chiar cu superiorii tai.

In mod natural, apa de gura se poate obtine prin amestecul a 20 de picaturi de ulei esential de menta, zece de ulei esential de portocale, tot atatea de eucalipt si putin alcool.

Agitati amestecul astfel obtinut si, dupa cateva minute, faceti gargara cu el, fara a inghiti. Clatiti gura dupa fiecare gargara si continuati cateva minute sa folositi apa de gura obtinuta din ingredientele naturale.

O alta reteta naturala de apa de gura se obtine din tinctura de galbenele, struguri, smirna si putin alcool.

Amestecul obtinut se combina cu apa, in cantitate dubla, si se foloseste la gargara. Timp de 30 de secunde clatiti gura si scuipati. Repetati procedeul de mai multe ori fara a inghiti.

Plante folosite in igiena orala

Frunzele de aloe au proprietati antiinflamatorii si calmeaza durerile de dinti. Folosita direct pe zona afectata, frunzele de aloe te scapa de dureri si igienizeaza complet dantura.

Ceaiul de galbenele are rol de apa de gura. Are actiune antiseptica si ajuta la calmarea iritatiilor de la nivelul gurii. Cuisoarele calmeaza durerile de dinti si pot fi folosite pentru igiena orala zilnica.

Gentiana este o planta cu flori albastre care creste in Romania in zona alpina. Are proprietati dezinfectante si, pentru igiena orala se foloseste sub forma de tinctura, aplicata direct pe zona afectata.

Smirna se gaseste in farmaciile naturiste si poate fi folosita cu succes pentru indepartarea bacteriilor de la nivelul gurii. Este un antimicrobian puternic, iar gustul este amarui, puternic aromat.

Menta are numeroase intrebuintari si este benefica in orice forma pentru organism. Menta proaspata este ideala pentru igiena orala, periajul zilnic si, consumata proaspata, asigura o respiratie placut mirositoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#pasta de dinti plante, #igiena orala naturala, #plante igiena dintilor , #sanatate