Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce sa faci ca sa nu te doara spatele

Marti, 04 Mai 2010, ora 13:46
12561 citiri
Ce sa faci ca sa nu te doara spatele

Te doare spatele? Bun venit in club. Durerea de spate este una dintre cele mai comune, neplacute si sacaitoare probleme ale omului modern. Statul pe scaun, acasa, la serviciu, in masina, dar si in picioare, in statiile de transport in comun si in mijloacele de transport in comun, la care se adauga sedentarismul, sunt tot atatea cauze ale durerilor de spate.

O alta cauza frecventa a durerilor de spate este pozitia nepotrivita a scaunului pe care stai. Iata cateva solutii care pot preveni durerile de spate, prezentate de doctorissimo.fr.

Scaunul de la birou

Este prietenul tau mai mult de opt ore pe zi. Ca sa fie cu adevarat util trebuie reglat. Inaltimea scaunului trebuie potrivita astfel incat marginea biroului sa ajunga la nivelul partii inferioare a sternului, cand stai cu spatele drept.

Picioarele trebuie sa faca, in zona genunchiului, un unghi drept, stand cu talpa piciorului pe podea. Este foarte important ca scaunul sa fie in pozitia corecta raportat la trunchi, pentru ca sub picioare poti pune ceva (un dosar, cateva ziare), pentru ca picioarele sa stea in pozitia corecta.

De evitat si de facut

Sunt cateva lucruri simple, care respectate te pot ajuta sa preintampini sau macar sa ameliorezi durerile de spate.

- Stai cu fundul bine asezat pe scaun, nu doar pe marginea lui. Nu sta picior peste picior si nici cu picioarele rasucite sub birou. De regula acestea sunt pozitii folosite des de femei, mai ales cand poarta pantofi cu toc.

- Stai cu tot antebratul pe masa, atunci cand folosesti tastatura sau mouse-ul, nu doar cu incheietura mainii.

- Nu sta cu barbia in mana stanga si cu mana dreapta pe mouse, pentru ca spatele tau are mult de suferit.

- Nu folosi telefonul tinand aparatul intre ureche si umar.

- Stai cat de mult se poate cu spatele drept si cu picioarele pe podea.

- Intinde-te, ca pisicile, la fiecare doua-trei ore. Fa o pauza si misca-te cateva minute, la fiecare ora de stat pe scaun si, stand pe scaun, contracta si relaxeaza, pe rand, fiecare fesa.

- In masina regleaza cu multa atentie scaunul, dar mai ales spatarul, foloseste cotiera si sprijina-ti capul, cand se poate, pe tetiera, ca sa-ti relaxezi muschii gatului.

- Vizualizeaza pozitia in care stai si corecteaza ceea ce este gresit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dureri spate remedii, #durere spate medic remediu , #sanatate