Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ce spun unghiile despre sanatatea ta?

Luni, 03 August 2009, ora 14:50
7087 citiri
Ce spun unghiile despre sanatatea ta?
Foto: ourvanity

Mainile reprezinta oglinda unei persoane. Se spune ca poti afla multe despre o persoana daca te uiti la unghiile sale.

Lungi sau scurte, cu oja sau lac, un singur lucru este clar: unghiile sanatoase reprezinta un organism sanatos.

How Stuff Works te invata cum sa afli mai multe despre sanatatea ta cu ajutorul unghiilor.

Esti ceea ce mananci. Daca esti "frumos" in interior vei fi frumos si la exterior. Alegerile nutritionale sanatoase includ acizii omega 3, proteine si fier, care vor contribui la sprijinirea sanatatii parului, a pielii si a unghiilor. Unghiile pot reflecta unele deficiente nutritionale, cum ar fi un nivel scazut de fier, biotina sau proteine.

Atunci cand ai astfel de probleme unghiile tale iti vor arata imediat, aparand mici pete albe. Daca situatia este mai grava unghiile pot suferi de o afectiune numita koilonichie, o anomalie caracterizata printr-o forma concava sau prin fisuri.

Iti rozi unghiile? Nu esti singurul. Aproximativ 50% dintre copiii americani cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani si 23% dintre adultii cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani isi rod unghiile. Este foarte greu sa renunti la acest obicei, insa in jurul varstei de 30 de ani multi oameni reusesc.

Faptul ca iti rozi unghiile demonstreaza ca esti stresat, plictisit sau nervos. Incearca sa renunti la acest obicei cu ajutorul unui lac cu gust amar. Nu te enerva daca nu reusesti din prima. Aminteste-ti ca rosul unghiilor indica anxietate sau tulburari de comportament si poate necesita terapie de comportament.

Cine nu si-a prins in mod involuntar degetul intr-o usa sau cui nu i-a cazut ceva greu pe un deget de la picior? In urma unor boli precum cele organice, cele cutanate, intoxicatii, micoze sau traumatisme fizice sau chimice ale unghiei poate aparea leukonichia, adica decolorarea uneia sau mai multor unghii. In cazul unor traumatisme fizice mai dure pot aparea mici pete intunecate pe unghii, din cauza vaselor de sange care s-au spart.

Daca pielea din jurul unghiei este rosiatica si ai dureri in zona respectiva este un indiciu ca ceva nu este in regula. La fel ca oricare zona a corpului unghiile sunt predispuse la infectie.

Infectiile unghiilor nu sunt foarte grave, insa trebuie sa mergi la un medic, mai ales daca este vorba despre o afectiune care iti slabeste sistemul imunitar. Aceste infectii apar de cele mai multe ori din cauza unei ciuperci, iar unghiile pot capata o culoare. In acest caz trebuie sa mergi la medic, iar rezultatele se vor observa dupa cateva luni. Infectiile bacteriene si aparatele folosite in timpul unei manichiuri pot fi si ele cauzele infectiilor unghiilor.

Este foarte posibil ca o schimbare a unghiilor tale sa indice o alta boala in curs de dezvoltare. Uneori petele albe de pe unghii pot sugera o boala la ficat. O unghie care este jumatate alba si jumatate roz sugereaza ca poate exista o boala la rinichi, iar unghiile aproape rosii trag un semnal de alarma in legatura cu o boala la inima. Ingalbenirea unghiilor si cresterea lenta a acestora sugereaza o boala pulmonara.

Liniile aparute sub unghii pot trage si ele semnale de alarma in privinta bolilor. Liniile neregulate rosii la baza unghiilor sugereaza lupusul, iar cele mai inchise la culoare sugereaza aparitia unei tumori maligne a pielii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#unghii sanatate organism, #unghii boli organism, #unghii nesatatoase boli , #sanatate