Ce trebuie sa stii despre operatiile estetice

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 08:23
3216 citiri
Ce trebuie sa stii despre operatiile estetice
Foto: cosmeticsurgeryhospital.org

Poti avea nasul mai mic, sanii mai mari, buzele mai groase si talia de viespe mult visata. Dar stii care sunt riscurile la care te supui?

Exista persoane pentru care operatiile estetice nu sunt o alternativa, iar inainte de a opta pentru acest mod de infrumusetare, mayoclinic.com iti ofera cateva sfaturi folositoare care te vor ajuta sa alegi cea mai potrivita metoda de a-ti imbunatati imaginea.

Operatiile estetice influenteaza nu numai fizicul, ci si psihicul persoanei care opteaza pentru ele. Vor avea mai multa incredere in sine si se vor privi altfel in oglinda. Trebuie sa stii insa ca nicio operatie estetica nu face minuni.

Sa nu crezi ca vei fi peste noapte frumoasa din povesti pentru ca s-ar putea sa fii dezamagita. Operatiile estetice nu pot schimba radical imaginea unei persoane. Numai cele de reconstructie au acest efect.

Medicii sunt de parere ca pacientii care opteaza pentru interventiile chirurgicale de infrumusetare si cauta perfectiunea vor fi dezamagiti. Imbunatatirea este cel mai bun termen pentru descrierea efectelor acestor operatii si nu minunile in schimbarea imaginii.

Mai mult, daca treci printr-o perioada mai stresanta, cu multe tensiuni si mici depresii, operatia estetica nu este o solutie. Dimpotriva, vei fi dezamagit de rezultat.

Aceste interventii sunt foarte costisitoare, iar inainte de a te hotari sa faci acest pas, vorbeste cu specialistul pentru a sti exact care sunt costurile operatorii si postoperatorii. Orice schimbare in organismul tau este resimtita de psihic.

Cu atat mai mult schimbarile de imagine, care iti pot schimba total optica vietii, planurilor personale si chiar profesionale. Pregateste-te deci de toate aceste schimbari inainte sa iei o decizie.

Riscuri si complicatii

Capacitatea organismului de a se reface este foarte importanta pentru eliminarea riscurilor si complicatiilor care pot aparea. In urma interventiei se pot forma hematoame (acumulari de sange in jurul inciziei) care necesita indepartari imediate.

In cazul pacientilor care fumeaza, pielea sanatoasa se va diferentia de cea care este mai putin vascularizata. Pot aparea sangerari postoperatorii, care necesita transfuzii, dar si infectii nedorite, care vor fi tratate pe loc.

Recuperarea depinde de capacitatea organismului de a-si gasi echilibrul dupa o astfel de interventie. Deci timpul de revenire va fi diferit de la o persoana la cealalata.

Cel mai important lucru este sa gasesti un cadru medical calificat, in care sa ai incredere si despre care stii ca a avut realizari in acest domeniu. Lipsa de incredere in medic nu va ajuta in niciun fel operatia pe care vrei sa o faci, deci gandeste-te de doua ori inainte de a alege un medic.

Nu uita ca, inca de la prima intalnire, sa intrebi care sunt implicatiile medicale ale operatiei pe care vrei sa o faci. Cum iti afeacteaza sistemul circulator aceasta interventie, dar cel mai important lucru este sa ii spui specialistului daca suferi de vreo afectiune.

Pentru a alege metoda potrivita, poti opta pentru un mic chestionar. Intreaba daca exista vreun tratament alternativ operatiei pentru a avea imaginea pe care ti-o doresti.

Vei sti daca ceea ce vrei tu implica una sau mai multe interventii chirurgicale. De asemenea, este util sa stii care sunt rezultatele la care te vei astepta si riscurile la care te supui.

Vei respecta vreo dieta sau tratament medicamentos dupa interventie? Cat timp si sub ce forma? Dupa toate aceste intrebari, poti evalua cu exactitate care sunt beneficiile si riscurile unei operatii estetice.

Orice decizie in acest sens va fi luata in cunostinta de cauza si vei sti astfel ce implica si la ce te poti astepta dupa acest pas important.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#operatie estetica riscuri, #operatie estetica complicatii , #sanatate