Ceaiuri care sa nu-ti lipseasca din casa

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 08:35
11573 citiri
Ceaiuri care sa nu-ti lipseasca din casa

Fie vara, fie iarna, in casa intotdeauna trebuie sa existe niste ceaiuri. La nevoie, ceaiul e primul medicament la care apeleaza romanul.

Fructele de padure intaresc imunitatea si mentin sanatatea creierului. Ceaiul din fructe de padure poate fi baut oricand de toata familia de la cel mai mic pana la cel mai varstnic membru al familiei.

Sunatoarea este cel mai puternic antidepresiv, excelent, mai ales, in aceasta perioada de tranzitie de la un anotimp la altul. Un ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie, baut cald, seara, inainte de culcare, te ajuta sa ai un somn sanatos, odihnitor.

Salvia este recomandata in aproape orice boala. Ceaiul din salvie are efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare. Se foloseste cu rezultate deosebit de bune in cazul starilor de nervozitate, a oboselii mintale, a migrenelor si asteniei, a surmenajului si chiar a depresiilor. Salvia si-a dovedit eficienta si in bolile reumatismale, cardiovasculare, guta si circulatie defectuoasa a sangelui.

Cimbrisorul are calitatea de a intari sistemul imunitar si de a pregati organismul pentru sezonul rece, facandu-l mai rezistent. Ceaiul de cimbrisor se administreaza in multe afectiuni, cum ar fi colici, dureri de cap, tusea comuna, tusea convulsiva, tuberculoza, retentia de urina, tulburari gastrice.

Galbenelele trateaza bolile stomacului, alina afectiunile pielii, dezinfecteaza, calmeaza, spala ranile, vindeca la nevoie. Ceaiul de galbenele se recomanda in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree.

Extern, galbenelele se recomanda in caz de leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancer al pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.

Brusturele contine saruri de potasiu, vitamine din grupul B, inulina. Ceaiul din radacina de brusture se recomanda daca ai probleme cu ficatul, cand vrei sa slabesti ori ai calculi biliari. Brusturele are capacitatea de a scadea zaharul din sange. Gargara cu ceai de brusture previne inflamarea amigdalitei.

Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, urzicile sunt folosite, inca din cele mai vechi timpuri, atat ca aliment, cat si ca medicament, pentru detoxifierea organismului si regenerarea lui. Ceaiul de urzica are efect expectorant, antitusiv si depurativ.

Atentie insa! Nu consuma acelasi fel de ceai mereu. Alterneaza-le, dupa patru, sase saptamani fa o pauza de cateva zile.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ceaiuri sanatate, #remedii ceaiuri, #ceaiuri boli , #sanatate