Cele mai frecvente greseli in tratamentele naturiste

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 07:53
5244 citiri
Cele mai frecvente greseli in tratamentele naturiste
Foto: .thehealthnfitnessguru.com

Desi orice medic avertizeaza asupra ineficientei tratamentelor naturiste, fara un sfat specializat, cele mai multe persoane cred ca plantele nu pot dauna si nu au efecte adverse.

In realitate, tratamentele naturiste nu numai ca pot fi ineficiente, daca nu sunt administrate corespunzator, dar pot interactiona cu alte tratamente urmate sau schimbarile de metabolism, informeaza about.com.

Ceaiul de musetel pare inofensiv. Daca se administreaza ca tratament naturist insa, el poate interactiona intr-un mod negativ cu anumite medicamente.

Daca urmezi un tratament medicamentos cu anticoagulante, uita de banalul ceai de musetel. Poti avea serioase probleme si sangerari nedorite intr-un timp foarte scurt.

Medicii nu recomanda tratamentele naturiste pentru oboseala cronica daca esti anemic, ai astm sau esti depresiv. Medicamentatia poate interactiona cu plantele pe care le folosesti, iar efectul este de acutizare a tuturor acestor simptome.

Daca obisnuiesti sa iei o simpla aspirina atunci cand te doare capul, nu urma nici un tratament naturist pe baza de aloe, musetel, usturoi, ginseng, gingko sau ulei de peste. Interactiunea lor poate provoca sangerari, iar o vizita la medicul tau va fi iminenta.

O alta greseala frecventa a celor care urmeaza tratamente naturiste fara sfatul medicului este de a consuma ceaiurile cu efect energizant fara sa renunte insa la cafeaua zilnica.

Continutul ridicat de cofeina poate provoca sangerari interne, pe langa ametelile, migrenele si senzatiile de voma care nu iti vor da pace.

Mai mult, tratamentele naturiste incluse in curele de slabire pot crea dependenta. Astfel, plantele cu efect laxativ se vor consuma numai cateva saptamani, pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca sa reactioneze doar atunci cand il ajutam cu plante.

Desi stiu care sunt riscurile la care se expun, cele mai multe persoane nu spun adevarul medicului specialist atunci cand merg sa le recomande un tratament naturist.

Urmarile pot fi foarte grave, deci gandeste-te inainte la sanatatea ta si dupa aceea la kilogramele in plus, acneea suparatoare sau frumusetea corporala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#tratament naturist interactiuni, #tratament naturist precautii , #sanatate