Cele mai sanatoase bauturi de toamna, care te incalzesc

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 07:00
4734 citiri
Cele mai sanatoase bauturi de toamna, care te incalzesc

Pe masura ce temperaturile scad din ce in ce mai mult, simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda, avand mai multe produse din care poti alege, in functie de preferinte.

Multe dintre ele nu doar te vor face sa rezisti mai bine frigului, ci te vor proteja si de radicalii liberi ce plutesc prin atmosfera si iti fac rau, dar iti vor apara si inima de boli.

Trebuie sa ai grija, insa, caci unele lichide pot contine foarte multe calorii si chiar provoca probleme. Cel mai des intalnite asemenea bauturi, dar si cel mai bune pentru sanatate, conform Huffington Post, sunt:

Cafeaua

La fel ca ceaiul, cafeaua contine foarte multi antioxidanti care iti protejeaza celulele, unele studii aratand ca previne si anumite forme de cancer. Daca bei pana la 6 cesti de cafea pe zi vei scadea riscul de cancer la prostata, iar daca bei minim 5, posibilitatea aparitiei cancerului la san va fi mai mica, dupa cum arata 2 cercetari diferite.

Din pacate, exista si un studiu care demonstreaza ca band 2 cani de cafea pe zi cresti riscul cancerului pulmonar, caci Organizatia Mondiala a Sanatatii inca are aceasta bautura trecuta pe lista cu elemente cancerigene.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard spun ca si diabetul si calculii biliari pot fi tinuti la distanta cu ajutorul cafelei. Trebuie sa iti asculti foarte bine corpul si sa observi cata cafea poti sa bei fara efecte secundare, cum ar fi dificultatea de a adormi sau anxietatea. Evita sa adaugi, pe cat posibil, zahar, lapte, creme speciale si alte substante dulci sau grase in cafea.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este obtinut din frunzele verzi ale arbustului cu acelasi nume, avand multi polifenoli, dupa cum spun oamenii de stiinta de la Centrul medical din Maryland. Antioxidantii nu lasa celulele sa fie distruse de chimicalele din mediul inconjurator.

Studiile arata ca 3 cani de ceai verde pe zi scad riscul infarctului cu 11 procente, crescand nivelul colesterolului "bun" si prevenind cancerul de vezica, la san si cel corectal.

Mai mult decat atat, aceasta bautura face ca grasimile sa fie arse mai repede si indeparteaza simptomele depresiei. Unii oameni de stiinta spun ca ceaiul verde este aliat in alupta cu kilogramele.

Ceaiul negru

Si ceaiul negru, la fel ca cel verde, are foarte multi antioxidanti, inclusiv polifenoli. Acesta chiar poate bloca efectele negative ale fumatului si a altor chimicale care ataca in fiecare zi corpul uman.

Cercetatrile arata si faptul ca ceaiul negru poate sa scada nivelul cortizolului, hormonul stresului. Nici in ceai nu este indicat sa adaugi zahar, daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile sale.

Cidrul de mere

Desi contine zahar, este mai indicat decat sucurile de fructe din comert. Cidrul de mere se obtine din intregul fruct, astfel ca vei beneficia de potasiu, fier si vitamina C.

Ciocolata calda

Ciocolata calda nu are atat de multe calorii precum ar crede lumea, mai ales daca este facuta acasa. Poti folosi lapte degresat si foarte putin zahar, inlocuindu-l chiar complet cu miere, astfel incat sa simti si gustul dulce, dar sa beneficiezi de vitamine si alte componente sanatoase.

Ciocolata contine cacao, acesta avand foarte multi polifenoli, buni pentru sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#bauturi calde sanatoase, #bauturi calde polifenoli, #bauturi calde bune organism, #bauturi calde vreme rece , #sanatate