Ziare.com

Celule din piele, transformate in nervi

de Anca Serghescu
Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 17:11

   

Celule din piele, transformate in nervi
Cercetatorii americani cred ca, in scurta vreme, Alzheimerul si Parkinsonul ar putea fi tratate, ei obtinand, in cadrul unui experimet, nervi din celule ale pielii cobailor.

Chiar daca experimetul derulat la Universitatea Stanford, in California, s-a realizat pe soareci, oamenii de stiinta cred ca rezultatele ar fi valabile si in cazul oamenilor, fara a mai fi nevoie de celulele stem, relateaza Reuters.

"Acest studiu este un imens pas inainte", a explicat Dr. Irving Weissman, mentionand ca rezultatele actualului studiu ar putea permite reprogramarea celulelor comune pentru a fi transformate in altele care sa repare ficatul, sa trateze diabetul si chiar cancerul, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Nature.

Neuronii obtinuti in urma convertirii celulelor din pielea cobailor sunt complet functionali, a explicat si Dr. Marius Wernig, coordonatorul studiului. Acesta a explicat ca existau temeri ca experimentul va esua sau ca celulele vor trebui aduse intr-un stadiu primitiv, pentru a evolua intr-o cu totul alta directie.

Deja se incearca acelasi experiment si cu celule oemnesti, a mai spus el.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1411 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor