Celulele stem, speranta bolnavilor de Parkinson

Vineri, 06 Martie 2009, ora 09:48
1755 citiri
Celulele stem, speranta bolnavilor de Parkinson
Foto: Daily Mail

Tehnica transformarii celulele pielii umane in celule craniene sanatoase poate oferi sperante bolnavilor de Parkinson. Injectarea lor in creier conduce la regenerarea partilor craniene afectate.

Este pentru prima oara cand oamenii de stiinta au reusit sa transforme celulele epidermei in celule stem prin intermediul unei noi tehnici medicale, informeaza Daily Mail.

Celulele craniene astfel rezultate secreta dopamina, aflata in cantitati foarte mici in organism la pacientii care sufera de Parkinson. Reusita oamenilor de stiinta americani este cu atat mai mare cu cat embrionul uman nu a fost afectat in niciun fel.

Medicii cred ca tratamentul pentru aceste afectiuni va fi descoperit peste cativa ani, dar acest experiment este un prim pas, realizat cu succes.

Tratamentul cu celulele stem poate fi eficient in vindecarea acestor afectiuni, dar obtinerea lor este controversata pentru ca ea consta in distrugerea embrionului uman.

Oamenii de stiinta au incercat mai multe metode de realizare a celulelor stem fara distrugerea embrionului. Folosirea celulelor pielii este cea mai putin periculoasa pentru organism, iar experimentele de laborator au aratat ca celulele craniene rezultate sunt sanatoase.

Numai in Marea Britanie, aproape 120.000 de persoane sufera de Parkinson. Afectiunea consta in distrugerea celulelor craniene care produc dopamina, compus chimic care ajuta la coordonarea miscarilor si a limbajului.

Singurul tratament impotriva acestei afectiuni este incercarea de stimulare a producerii de dopamina, care nu da mereu rezultate.

Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe...
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Cicadele, insecte care proliferează la câţiva ani o dată în invazii, au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud, încât localnicii au sunat la biroul şerifului...
#celule stem, #parkinson, #boala, #vindecare, #sanatate , #sanatate