Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cimbrul, din bucatarie in trusa medicala

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 08:36
7103 citiri
Cimbrul, din bucatarie in trusa medicala
Foto: healthyhints.co.uk

Cimbrul este cea mai populara planta folosita la gatit, traditionala in orice bucatarie. Putini stiu insa ca, iarna, cimbrul este aliatul unui organism intarit, plin de energie si ferit de raceala.

De la condiment si pana la uleiul volatil, orice forma a cimbrului este benefica sanatatii tale. Nu il ocoli in bucatarie, dar aseaza extractul natural si in trusa ta medicala pentru ca iti va fi de un real folos, informeaza howstuffworks.com.

Este remediul perfect pentru infectii, plamanii afectati de fumat si vremea rece, astm si raceala. Prepara un ceai de cimbru atunci cand simti ca raceala vrea sa se instaleze comod in organismul tau. Daca ai nasul infundat, incearca acelasi tratament pentru a putea respira normal.

Mai mult, secretiile nazale sunt normalizate dupa doar in zi in care ai baut dimineata si seara ceaiul tau neindulcit din aceasta planta. Daca ai ochii obositi, incearca compresele caldute, seara, inainte de culcare.

Pentru simptomele acute ale racelii, patru cani de ceai de cimbru pe zi sunt absolut necesare. Poti incerca si uleiul volatil pe care l-ai dizolvat in putina apa. Aseaza o compresa din amestec pe piept sau stomac si poti dormi linistit.

Spala mainile cu sapun si apa din abundenta dupa ce ai folosit uleiul volatil, pentru a evita intoxicatiile nedorite.

Poti opta si pentru infuzia cu ceai de cimbru, pentru eliberarea cailor respiratorii. Timp de 15 minute, ramai deasupra vasului cu ceai fierbinte si poti avea in sfarsit un somn linistit.

Tinctura este si ea eficienta pentru raceala si tratarea infectiilor plamanilor. Se administreaza de patru ori pe zi, iar tratamentul va fi dublat de citrice si fructe proaspete pe tot parcursul zilei.

Specialistii avertizeaza insa asupra exceselor. O doza mai mare de tinctura sau ulei esential poate provoca iritatii, ameteli, senzatii de voma si transpiratie in abundenta.

Uleiul volatil nediluat actioneaza rapid si poate provoca migrene puternice. Daca resimti vreunul dintre aceste efecte, intrerupe tratamentul tau naturist si consulta medicul.

Nu uita ca orice tratament pe baza de plante actioneaza imediat, fiind foarte concentrat. Tocmai de aceea vei respecta intocmai recomandarile specialistilor, pentru a nu avea neplaceri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cimbru condiment sanatate, #cimbru remediu raceala, #cimbru respiratie , #sanatate