Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cimbrul, remediul impotriva infectiilor

Marti, 25 August 2009, ora 08:32
22114 citiri
Cimbrul, remediul impotriva infectiilor
Foto: howdoyoucook.com

In antichitate, femeile brodau cu cimbru maneca hainei barbatilor atunci cand se duceau la lupta, pentru a-i feri de pericole. Mai tarziu, cimbrul s-a folosit drept un simbol al casatoriei.

Tot in antichitate s-au descoperit si intrebuintarile curative ale cimbrului, care era folosit pentru tratarea migrenelor si indepartarea cosmarurilor, informeaza suite101.com.

Studiile ulterioare au aratat ca planta este un antiseptic natural si trateaza cu succes orice infectie. Poate fi administrat sub forma de tinctura sau lotiune, care se aplica pe zona afectata cu regularitate.

Pentru infectiile orale, se foloseste gargara din ceai de cimbru, iar infectiile pielii sunt tratate prin infuzii care actioneaza rapid si vindeca orice rana deschisa.

Cimbrul, medicament natural

Planta contine fenoli cu proprietati dezinfectante si poate trata eficient infectiile stomacului, plamanilor si gatului. Uleiul volatil continut actioneaza precum un pansament al rinichilor, tocmai de aceea cimbrul se foloseste pentru dezinfectarea aparatului urinar.

Infuziile au efect expectorant si sunt folosite pentru tratarea infectiilor plamanilor. Mai mult, elibereaza caile respiratorii si relaxeaza muschii pectorali.

Extern, cimbrul trateaza infectiile pielii si este remediul perfect pentru tenul acneic, lipsit de elasticitate si vigoare.

Baile fierbinti cu infuzie de cimbru sunt ideale pentru stimularea circulatiei periferice. Se fac zilnic, iar dupa o saptamana se vor vedea primele rezultate.

Tratamentele naturiste cu cimbru nu pot fi continuate mai mult de patru saptamani.

Pentru igienizarea plamanilor, infuziile cu cimbru se fac zilnic, timp de 20 de zile. Dupa zece zile se pot observa primele efecte, iar tratamentul va fi continuat pana la vindecarea totala.

Cimbrul, ca tratament impotriva infectiillor urinare, poate fi administrat doua saptamani. Dupa inregistrarea primelor efecte, specialistii recomanda o pauza de zece zile, dupa care se reia tratamentul pana la vindecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#cimbru proprietati curative, #cimbru remediu natural , #sanatate