Cimbrul si proprietatile sale curative

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 07:32
21256 citiri
Cimbrul si proprietatile sale curative
Foto: abbeyessentials.co.uk

Lamaita veche, actualul cimbru, nu lipseste din bucataria gospodinelor. Gustul sau deosebit ofera mancarurilor o aroma inconfundabila.

Multe condimente folosite in bucatarie au si numeroase proprietati curative, iar cimbrul se numara printre ele. Din frunzele si florile plantei, prin distilare, se obtine uleiul esential benefic pentru tratarea multor afectiuni, informeaza organicfacts.net.

Are proprietati antispasmodice si poate fi folosit atat pentru tratarea afectiunilor respiratorii cat si pentru cele digestive, in epilepsie, atacuri de panica sau dureri abdominale.

Administrat la recomandarea medicilor, uleiul esential de cimbru combate eficient durerile reumatice, elibereaza caile circulatorii si ajuta la eiminarea toxinelor din organism.

Este un bun antiseptic, deci poti pune cimbru pe rana pentru ca ea se va vindeca in doar cateva ore. Are si rol antibiotic, in cazul infectiilor pulmonare.

Alte intrebuintari

Uleiul esential de cimbru este tratamentul potrivit in cazul bolilor cardiovasculare. Influenteaza direct tensiunea arteriala si actioneaza precum un tonic al musculaturii inimii.

Gazele stomacale si balonarile pot deveni adevarate probleme. Ele diminueaza apetitul, durerile de stomac devin uneori de nesuportat, iar crampele, senzatia de voma si migrenele apar imediat.

Tocmai de aceea, uleiul esential de cimbru este remediul rapid si eficient impotriva lor. Masajul simplu te scapa de gazele suparatoare, iar daca se realizeaza cu regularitate, musculatura va fi tonifiata, iar problemele nu vor reaparea.

Mai are proprietati cicatrizante si este remediul perfect pentru inchiderea ranilor datorate interventiilor chirurgicale ori acneei vulgare.

Efectul diuretic al cimbrului il recomanda in curele de slabire, dar numai cu acordul medicului nutritionist, pentru ca va fi combinata cu dieta alimentara si de miscare.

Micul flacon de ulei esential de cimbru nu va lipsi din trusa cosmetica a femeilor pentru ca poate fi folosit si la indepartarea durerilor menstruale sau la evitarea efectelor negative ale menopauzei.

Are efect expectorant si te scapa de tusea suparatoare, in special in sezonul rece. Poate fi folosit cu succes de hipotensivi pentru ca are ca efect imbunatatirea tensiunii arteriale.

Stimueaza circulatia periferica in doar cateva sedinte de masaj si creste imunitatea corporala, mai ales in sezonul gripelor.

In sedintele de aromoterapie, poate fi combinat cu levantica, grefele, rozmariul, pinul sau lamaia. Te vei relaxa complet dupa doar o baie fierbinte in care ai adaugat aceste arome.

Pentru ca este o esenta tare, nu este recomandata femeior insarcinate sau copiilor. Poate provoca alergii si iritatii daca doza administrata este prea mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cimbru sanatate, #cimbru intrebuintari curative, #cimbru ulei esential , #sanatate