Cinci motive pentru care este bine sa alergi

Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 14:38
11064 citiri
Cinci motive pentru care este bine sa alergi
Foto: life 123

Alergatul nu este numai o activitate placuta, ci si o metoda de a ne pastra in forma si de a fi mai sanatosi. Alergatul intareste muschii si oasele si este un antrenament minunat.

Beneficiile alergatului sunt foarte importante si foarte multe. Learning Info va arata cateva dintre acestea.

Reduce riscul osteoporozei. Osteoporoza este o slabiciune a structurii osoase, facand ca acestea sa fie mult mai fragile si susceptibile de a fi afectate de o cadere. In multe cazuri aceasta boala este genetica, insa de multe ori aceasta boala este asociata cu procesul de imbatranire si de lipsa exercitiilor fizice. Alergatul face ca oasele sa fie puse in miscare si reduce riscul aparitiei osteoporozei.

Intareste muschii si ajuta la scaderea in greutate. Alergatul intareste muschii, datorita efortului facut atunci cand alergi. In timp ce alergi, muschii lucreaza tot timpul pentru a te ajuta sa inaintezi si sa iti adaptezi corpul portiunilor denivelate, atunci cand este cazul. Daca vrei sa slabesti, alergatul este un mod placut de face acest lucru, te ajuta sa reduci grasimile, mai ales daca este combinat cu o dieta sanatoasa. Daca esti slab in momentul in care incepi sa alergi, este posibil sa observi ca iei in greutate. Nu trebuie sa te alarmezi, este ceva normal.

Consolideaza sistemul cardio vascular. Sistemul cardio vascular controleaza inima, iar alergatul are beneficii excelente asupra sa. Inima este tot un muschi, iar alergatul o va tine in forma. De asemenea, alergatul reduce riscul aparitiei bolilor de inima si reduce riscul aparitiei insuficientei cardiace.

Imbunatateste sitemul respirator. Atunci cand alergi, inima pompeaza mai mult sange. Unul dintre primele lucru pe care le simti atunci cand alergi este modul in care respiri. Pe masura ce alergi mai mult, sistemul respirator se va imbunatati.

Imbunatateste capacitatea de a lupta impotriva unor boli. Alergatul imbunatateste sistemul respirator si cel cardio vascular, in acest fel se imbunatateste capacitatea de a lupta impotriva unor boli, precum tusea sau raceala.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#alergat beneficii sanatate, #alergat imbunatatire sanatate, #sfaturi sanatate alergat , #sanatate