Ciresele previn imbatranirea

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 16:55
2989 citiri
Ciresele previn imbatranirea

Ciresele intarzie imbatranirea, afirma specialistii, care recomanda consumarea lor in aceasta perioada a anului.

Foarte bogate in potasiu (250mg/100g), calciu (17mg/100) si minerale (fier, cupru), ciresele au peste 70 la suta apa, ceea ce ne permite sa mancam oricate vrem, fara sa ne ingrasam.

100 de grame de fructe au numai 68 de calorii, afirma medicii citati de Romantica. Cozile de cirese nu trebuie aruncate, pentru ca ceaiul din cozi de cirese este benefic pentru curatarea rinichilor si a aparatului urinar de reziduurile toxice si bacterii.

Ciresele anihileaza efectele negative ale radicalilor liberi datorita antioxidantilor, intarziind aparitia imbatranirii. Sucul de cirese are un puternic rol antibacterian, neutralizand bacteriile care ataca smaltul dintilor si care formeaza placa dentara.

Cura de cirese se recomanda hepaticilor, carora le regleaza functionarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere, celor cu afectiuni nervoase, pentru ca medicina moderna recunoaste efectul sedativ al acestui fruct remarcabil.

Ciresele pot fi folosite si ca ajutor pentru tenurile uscate si obosite. Se curata de samburi o mana de cirese si se dau prin mixer, dupa care se aplica pe fata si se pastreaza 20 de minute. Masca se clateste cu apa plata sau minerala.

Chiar si durerile de cap pot disparea, daca aplicati pe frunte o cataplasma cu cirese presate.

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com