Ciupercile, in bucatarie sau medicina?

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 07:31
7857 citiri
Ciupercile, in bucatarie sau medicina?
Foto: botit.botany.wisc.edu

Anumite specii de ciuperci sunt considerate in Asia plante miraculoase, remedii naturale impotriva cancerului sau a infectiilor si sunt folosite doar in medicina naturista. In Romania insa, sunt recunoscute pentru gustul deosebit.

Pot trai in orice sol, in cele mai vitrege conditii de viata. In toate lumea exista un milion de specii de ciuperci, iar in tara noastra sunt peste 8500, informeaza alive.com.

Ghebele, ciupercile de padure, buretii dulci, galbiorii, hribii si manatarcile sunt ciupercile preferate de romani. Pentru ca nu sunt cunoscute atat de bine intrebuintarile lor curative, se folosesc cu precadere in bucatarie.

Cu toate acestea, pot fi incluse cu succes in orice dieta. Nu contin zahar si nici lipide si pot fi consumate inclusiv de diabetici. Contin amidon, vitamina D, E si B, dar si fier, fosfor, zinc si potasiu.

Prin continutul ridicat de zinc, ciupercile din alimentatie regleaza metabolismul si intaresc sistemul imunitar. Mai mult, ele contin cea mai mare cantitate de vitamina B2 si trateaza cu succes migrenele.

Ciuperci cu traditie in medicina naturista

Ciupercile reishi sunt cunoscute de catre asiatici drept plantele nemuririi. Pot fi albastre, rosii, galbene, albe sau negre. Atat chinezii cat si japonezii le-au folosit numai pentru proprietatile lor curative.

Hepatita, hipertensiunea, artrita, bronsita, astmul si ulcerul sunt afectiunile care si-au gasit remediul natural in aceste ciuperci. Sunt folosite pentru continul lor ridicat de carbohidrati, aminoacizi, proteine, vitamina B2, C, magneziu si zinc.

Studiile realizate in acest sens au aratat ca ciupercile reishi combat cu succes problemele cardiace, pot fi incluse in curele de slabire si sunt cheia longevitatii.

Maitake, sau "ciuperca dansatoare", trateaza cancerul la san, este benefica pentru diabetici prin scaderea glicemiei si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Ciupercile asigura, fie sub forma de mancare, ceai sau supliment nutritiv, necesarul de vitamine de care organismul are nevoie atunci cand este slabit.

Tocmai de aceea, pe langa gustul lor deosebit, ciupercile mai sunt si medicament natural. Din studiile realizate pana in prezent, cercetatorii au spus ca nu s-au inregistrat efecte adverse ale exceselor de ciuperci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciuperci sanatate, #ciuperci bucatarie, #ciuperci tratament naturist , #sanatate