Condimente nu doar gustoase, ci si sanatoase

Vineri, 11 Martie 2011, ora 21:34
4061 citiri
Condimente nu doar gustoase, ci si sanatoase

A pune condimente in mancare nu e doar o dovada a faptului ca stii cum sa le folosesti; daca stii ce contin si continui sa le utilizezi poate fi chiar o dovada de dragoste pentru cel care va gusta din bucate. Pentru ca anumite condimente au chiar puterea de a preveni boli.

Iar cel mai banal dintre condimente este piperul negru. Extrem de popular, nu degeaba este numit si "regele condimentelor". Nu numai ca grabeste digestia, dar stimuleaza si apetitul, conform Suite101.com. In plus, ajuta la arderea grasimilor si transformarea lor in energie, stimuland scaderea in greutate.

Nucsoara, supranumita si regina condimentelor, protejeaza de probleme digestive, fiind totodata si un stimulent, crescand apetitul.

Cuisoare, din pacate folosite la noi aproape exclusiv in vinul fiert, reprezinta un ingredient popular in bucataria indiana. Acizii grasi omega 3, magneziul, calciul, dar si fitonutrientii fac ca acest condiment sa fie unul extrem de sanatos. Previne problemele digestive, stimuland productia de enzime.

Nu numai ca ajuta digestia, dar imbunatateste si circulatia si grabeste metabolismul. In plus, neutralizeaza efectele poluantilor din mediul inconjurator, avand si proprietati anti-inflamatoare, ceea ce inseamna ca articulatiile nu te vor mai supara atat.

Scortisoara este folosita inca de pe vremea romanilor, dar si de catre indieni sau chinezi, gratie proprietatilor sale medicinale.

Calitatile sale de antioxidant, antibacterian si antimicrobian se reflecta asupra starii de sanatate. Coboara colesterolul, valoarea trigliceridelor si nivelul de zahar din sange, amelioreaza stresul saun starea de tensiune si imbunatateste memoria. Este cu succes folosita ca si remediu pentru raceala, greata si diaree.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#condimente sanatate, #condimente efecte medicinale, #scortisoara, #cuisoare, #piper negru, #nucsoara , #sanatate