Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Condimentele intaresc sanatatea organismului

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 09:07
3661 citiri
Condimentele intaresc sanatatea organismului
Foto: sixwise.com

Condimentele sunt nelipsite din bucatarie, iar continutul lor de vitamine si proteine le recomanda pentru intarirea sanatatii generale a organismului.

Cele mai folosite condimente de catre medicina naturista sunt patrunjelul, chili, salvia, scortisoara, oregano si ghimbirul. Substantele lor active sunt puternice si pot inlocui cu succes orice tratament medicamentos, informeaza sixwise.com.

Ghimbirul face minuni pentru sistemul circulator si este eficient pentru tratarea durerilor. Se foloseste adesea pentru tratarea problemelor de digestie, senzatiilor de voma si simptomelor asociate ulcerului sau gastritei. Este un bun antiinflamator si poate fi de folos in lupta cu bolile cardiovasculare, cancerul sau Alzheimerul.

Oregano are drept componente active doua substante cu importante proprietati antibacteriene. Este un antioxidant puternic (de 42 de ori mai eficient decat merele, de 12 ori mai vitalizant decat portocalele si de patru ori mai eficient decat afinele).

Bacteriile isi gasesc un inamic de temut in scortisoara. Are proprietati antimicrobiene, iar un consum regulat impiedica formarea si dezvoltarea bacteriilor si infectiilor. Este un foarte bun tonic cerebral si are proprietati antiinflamatorii.

Scortisoara poate fi introdusa cu succes si in alimentatia diabeticilor pentru ca un consum regulat reduce semnificativ valoarea glicemiei. Mai mult, specialistii in medicina naturista sunt de parere ca scortisoara este unul dintre cele mai puternice antioxidante naturale.

Salvia protejeaza celulele sanatoase si poate fi remediul natural perfect impotriva artritei, astmului sau aterosclerozei. O dieta cu salvie actioneaza asupra imbunatatirii memoriei si capacitatii de concentrare.

Chili este un excelent remediu pentru nasul infundat. Este remediul natural al problemelor pulmonare, are o influenta majora asupra cresterii imunitatii organismului, are rol de prevenire impotriva cancerului la stomac si poate fi introdus cu succes in orice cura de slabire.

Studiile specialistilor americani au aratat ca dieta pe baza de patrunjel poate fi un bun tratament pentru cancer, prin oprirea formarii tumorilor, in special cele pulmonare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#condimente sanatate, #condimente intrebuintari curative, #condimente medicina naturista , #sanatate