Consumul de avocado previne cancerul bucal

Luni, 10 Septembrie 2007, ora 16:12
1951 citiri
Consumul de avocado previne cancerul bucal

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, publicat in Seminars in Cancer Biology, arata ca fructele de avocado pot preveni aparitia cancerului gurii si incetini ritmul de crestere a tumorilor canceroase.

Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti, printre care se numara vitaminele C si E, acidul folic si grasimile nesaturate.

Extractul de avocado Hass, soiul cel mai intalnit in magazinele alimentare, poate ucide unele celule canceroase si preveni dezvoltarea tumorilor in cazul unui cancer al gurii.

Cercetatorii cred ca efectul benefic este dat de nivelul mare de fitochimicale, o serie de compusi care reduc aparitia riscului de a dezvolta afectiuni cronice, cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul.

Aceste substante, cu calitati protectoare, se gasesc mai ales in fructele si legumele de culoare inchisa.

Cercetatorii cred ca mai sunt necesare studii pentru a stabili rolul exact al fructelor de avocado si al altor fructe si legume in prevenirea cancerului.

Cancerul gurii este destul de frecvent, reprezentand 8% din numarul total de cazuri. Cancerul bucal afecteaza mai ales barbatii si apare in special dupa varsta de 50 de ani.

Factorii favorizanti sunt tutunul, alcoolul, proasta igiena bucala si aparatele dentare prost adaptate.