Cum ar trebui sa arate zilele tale ca sa nu ai probleme cu silueta

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 08:38
3170 citiri
Cum ar trebui sa arate zilele tale ca sa nu ai probleme cu silueta

Cu un stil de viata activ, care iti consuma energia si caloriile, nu trebuie sa iti faci atat de multe griji pentru silueta.

Nu numai ca vei face miscare in timp ce iti ideplinesti activitatile zilnice, dar iti vei echilibra si hormonii si reduce poftele alimentare, potrivit Prevention. Totusi, daca ai senzatia ca faci destule si nu vezi rezultatele, e clar ceva e gresit. Iata un orar pe care ar trebui sa-l urmezi:

6-8 dimineata - fa miscare

Cu o jumatate de ora inainte de a lua micul dejun, fa 20 de minute de exerciti cardio. Oamenii de stiinta spun ca asta te va ajuta sa arzi mai multe grasimi.

6:55-8:55 - hidrateaza-te

Inainte de micul dejun bea 2 pahare de apa. Acest obicei te va ajuta sa slabesti 2 kilograme.

7-9 - micul dejun

Hormonul foamei, grelina, se trezeste in acest interval orar, iar daca nu iti hranesti corpul, pofta ta va creste prea mult si vei axagera apoi. Incearca sa consumi un complex de carbohidrati si proteine, precum ouale si painea prajita sau cerealele integrale.

10-11 - gustarea de dimineata

Grelina incepe sa se faca simtita din nou cu cateva minute inainte de pranz, asa ca daca nu vrei sa exgerezi la aceasta masa, consuma o gustare intre timp, precum un baton proteic sau niste afine si un iaurt grecesc.

12-1 dupa-amiaza

Acum este momentul pentru pranz, atunci cand trebuie sa consumi din nou un complex de carbohidrati si proteine, precum o supa de legume cu carne de pui.

2-3 - trage un pui de somn

In loc sa te duci la automat si sa-ti iei un baton de ciocolata, mai bine inchide ochii 15-20 de minute si odihneste-te. Daca esti la serviciu, masina poate sa fie refugiul perfect. Mergi in pauza de masa si lasa scaunul pe spate, odihnindu-te putin. In cateva minute te vei simti ca nou.

3:30 - ultima sansa de a bea cafeina

Daca simti ca ai neaparat nevoie de un imbold pentru a face fata restului zilei, acesta este momentul in care sa bei ultima ceasca de cafea. Daca o vei face mai tarziu, vei avea probleme cu somnul pe timpul noptii si iti vei da tot programul peste cap.

4-8 dupa-amiaza - timpul pentru tonifiere

In aceasta perioada a zilei, temperatura corpului creste cel mai mult, asa ca poti face si exercitii fizice cu rezultate maxime. Studiile arata ca persoanele care fac miscare in acest interval reusesc sa isi creasca forta musculara cu 22% mai mult decat cei care aleg alt interval orar.

5-7 - vremea cinei

Vrei nu vrei, asta e ora cinei, intre 5 si 7 seara. Daca vrei putin alcool, tot acum este momentul sa bei un pahar de vin, caci mai tarziu acesta poate sa interfereze cu somnul.

In jur de ora 9 - o mica gustare

Bucura-te de o gustare foarte mica inainte de somn, care poate sa contina carbohidrati, astfel incat sa fie creat triptofanul. Astfel, creierul va produce serotonina, se va instala o stare de bine si relaxare si vei reusi sa te odihnesti cum trebuie.

9-10:30 - coboara ritmul

Stai departe de televizor, calculator si alte aparate ce emit lumina si relaxeaza-te citind, facand o baie sau stand si meditand in lumina difuza.

9:30-11: culca-te

Dupa ce reusesti sa intri intr-o stare de relaxare completa, iti va fi foarte usor sa adormi, astfel incat dimineata sa te trezesti cu energie si sa iei totul de la capat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stil viata sanatos, #program corect zilnic sanatate, #alimentatie potrivita ore, #dieta corecta zilnica sanatate , #sanatate