Cum faci popcornul perfect acasa

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 08:08
73731 citiri
Cum faci popcornul perfect acasa

Floricelele sunt o gustare sanatoasa, iar cele gata preparate sau cele facute in oras, in aparate, sunt mult mai gustoase decat cele facute in casa.

Din pacate sunt pline de conservanti, grasimi rele si aditivi. Asta in conditiile in care floricele de porumb sunt un aliment sanatos si bun pentru o alimentatie echilibrata. Iata care sunt secretele pe care trebuie sa le stii ca sa faci floricele perfecte, gustoase si sanatoase, acasa la tine.

Nu cumpara niciodata pungile gata preparate pentru floricele la microunde. Cumpara boabele simple. Pachetele gata pregatite sunt pline de aditivi si au gust sintetic, scrie yahoo shine.

Iata cum faci perfect floricele in cuptorul cu microunde. Pune intr-o punga de hartie (ca cele in care se vand covrigii pe strada), doua linguri de boabe. Sigileaza gura pungii cu o banda adeziva de hartie sau cu agrafe de plastic sau pur si simplu pune punga de hartie, cu fundul in sus, intr-o alta punga de hartie.

Pune "instalatia" in cuptorul cu microunde si programeaza cuptorul cu microunde. Un minut-doua si gata. Floricele sunt perfecte fara combinatia aceea portocalie ciudata si chimica. Rastoarna-le intr-un vas, pune sare si putin unt topit. Amesteca si gata!

Floricelele se pot face perfect in ceaunul de mamaliga. Ai nevoie de doua linguri de ulei, o lingurita de sare, trei-patru linguri de boabe de floricele si un capac. Incalzeste uleiul impreuna cu sarea foarte bine. Pune boabele si acopera. Cand incep sa "cante" in ceaun, pune capacul pe o parte ca sa aiba loc aburul sa iasa si sa nu inmoaie floricelele. Agita de cateva ori si asteapta. Cand pocnetele inceteaza sunt gata.

Incearca si floricelele cu arome. Poti pune parmezan ras foarte fin, sare cu aroma de usturori sau ceapa, praf de chili, piper sau pudra de ghimbir.

Se pot face si floricele dulci. Pune in ceaun, la foc mic, o bucata de unt, doua linguri de zahar si praf de scortisoara. Amesteca pana ce se dizolva zaharul. Pune boabele de floricele, acopera si da focul mare. O sa ai cele mai bune floricele dulci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#floricele de porumb, #cum prepari floricele porumb, #popcorn reteta preparare , #sanatate