Cum iti imbunatatesti digestia

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 08:00
10146 citiri
Cum iti imbunatatesti digestia
Foto: steadyhealth.com

Sistemul digestiv este calea prin care vitaminele, mineralele si substantele nutritive patrund in organism. Stresul, alimentatia necorespunzatoare si tensiunile de zi cu zi ne impiedica sa avem o digestie sanatoasa.

Steadyhealth.com ofera cateva sfaturi utile celor care au dereglari digestive, arsuri si dureri stomacale sau sufera balonari.

Pentru a evita aceste probleme, incearca sa mesteci foarte bine mancarea inainte de a o inghiti. In timpul mestecarii incepe digestia carbohidratilor, datorita enzimelor continute de saliva, deci mananca fara sa te grabesti.

Fibrele nu vor lipsi din dieta ta, fie sub forma cerealelor, fie a fructelor si legumelor proaspete. Ajuta la eliminarea rezidurilor alimentare, iar o carenta semnifica de fapt lipsa scaunului, fortarea colonului si dereglari mari ale digestiei. Specialistii recomanda intre 15 si 25 de grame de fibre intr-o zi.

Un alt pont util pentru imbunatatirea digestiei este sa bei cat mai multa apa. Evita fast-food-urile si mancarea semipreparata. Nu sunt hranitoare si pot produce dezechilibre ale sistemului digestiv.

Iaurtul de fiecare zi are un rol foarte important pentru digestie. El asigura sistemului digestiv bacterii lactice benefice pentru eliminarea infectiilor si a oricaror neplaceri.

Mancarurile picante vor fi evitate, la fel si alimentele care contin grasimi excesive. Daca vrei sa iti imbunatatesti rapid digestia, fa miscare in fiecare zi si vei vedea cum apetitul, arderea caloriilor, glicemia si stresul sunt reglate. Cele mai bune activitati pentru reglarea digestiei sunt inotul, mersul pe bicicleta si pe jos.

Chiar daca organismul are nevoie de o varietate de alimente pentru a-si regla digestia, vor fi controlate atent insa cantitatile. Echilibrul este de baza pentru ca digestia sa fie imbunatatita. O alimentatie dezechilibrata este principalul motiv in aparitia obezitatii, de aceea digestia trebuie atent controlata.

Nutritionistii au spus ca principiile de baza ale unei bune digestii sunt miscarea zilnica, fructe, legume, grasimi sanatoase in fiecare zi, produse lactate la fel, oua si carne de pui ori peste. Carnea rosie se recomanda rar, la fel dulciurile sau bauturile carbogazoase. Evita sa consumi alcool si renunta la viciile tale care influenteaza digestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sistem digestiv sanatos, #digestie sanatoasa, #imbunatateste digestia , #sanatate