Cum iti influenteaza Luna starea de sanatate

Sambata, 29 Martie 2014, ora 23:03
9387 citiri
Cum iti influenteaza Luna starea de sanatate

Luna si ciclurile sale de crestere si descrestere au influentat dintotdeauna viata de pe Pamant si inclusiv starea de sanatate a oamenilor, uneori in bine, alteori in rau.

Se spune ca ai nevoie de 21 de zile pentru a reusi sa depasesti un obicei prost. Daca vrei sa te lasi de fumat, de exemplu, primele 21 de zile sunt considerate critice si cele mai dificile. Luna te poate ajuta. Renunta la fumat in prima zi a ultimului patrar si intreg procesul o sa fie mai usor, recomanda Yahoo! Shine.

In perioada in care are loc cresterea Lunii, la Luna plina procesul de reconstructie celulara este mult accelerat. Se considera ca aceasta perioada este cea in care trebuie sa mancam bine si sanatos, sa ne odihnim mai mult pentru ca intreg procesul ne face mai vulnerabili la afectiuni virale sau la accentuarea unor probleme cronice.

In replica, in perioada in care Luna este in descrestere, vulnerabilitatea organismului scade.

Daca ai programata o interventie chirurgicala, perioada in care Luna se afla in descrestere este ideala. Se spune ca o operatie facuta in zi cu Luna plina implica mult mai multe riscuri. De ce? Luna influenteaza in mod special lichidele, oricare ar fi acestea, motiv pentru care riscul hemoragiilor asociate unei interventii chirurgicale este mult mai mare.

In perioada in care Luna creste, puseele de tensiune arteriala, accidentele vasculare cerebrale si hemoragiile sunt mai numeroase decat in perioadele in care luna este in scadere.

Dupa Luna plina, cand aceasta incepe sa scada, este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere sau o dieta. Aceasta perioada este una in care trebuie sa bem mai multa apa (si chiar o facem, aproape instinctiv). In perioada in care Luna se afla in scadere ardem mai multe calorii si scade pofta de dulce.

Exista insa si reversul. In perioada de crestere a Lunii acumulam kilograme, dietele esueaza si ne hidratam insuficient pentru ca senzatia de sete este mult diminuata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#faze luna sanatate, #luna influenta sanatate, #cicluri luna sanatate , #sanatate