Cum iti spune organismul ca esti sanatos

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 21:17
45589 citiri
Cum iti spune organismul ca esti sanatos

Nu exista om caruia sa nu-i fi trecut prin cap ca are cine stie ca boala fara leac, doar pentru ca un junghi s-a tinut scai de el trei zile. Daca sunt utile semnele care iti atrag atentia ca ai putea avea o problema, la fel de necesare sunt si semnele ca esti sanatos.

Iata care sunt indiciile din care rezulta ca esti bine si sanatos, asa cum au fost enumerate de Yahoo! Shine .

Primul, si unul dintre cele mai importante, este o greutatea stabila pe intervale mari de timp, in limite normale, indiferent de stilul in care mananci, in conditiile in care eviti abuzurile si excesele.

Variatiile de greutate, in intervale scurte de timp, fie ca vorbim despre acumulari de kilograme, fie despre pierderi de greutate sunt suspecte.

Greutate constanta inseamna variatii in limita a doua-trei kilograme, in ultimul an de zile. Variatiile dincolo de aceste limite indica probleme metabolice si boli de nutritie.

Unghiile santoase, intregi, care nu se exfoliaza, de culoare roz, tari si elastice sunt un semn de sanatate. Unghiile casante, cele gri, mate sau cu pete sunt semnul unor dezechilibre minerale care au mereu cauze organice sau boli pe care ar trebui sa le depistezi.

Urina limpede si nevoia de a merge la baie de trei-patru ori pe zi. Asta indica ca te hidratezi bine, ca nu ai probleme renale si ca exista un echilibru fericit intre mineralele importante pentru un metabolism sanatos al lichidelor.

Daca ai scaun in fiecare zi este un semn ca sistemul digestiv lucreaza normal si bine si un semn de sanatate. Asta indica ca esti capabila sa elimini toxine si ca ficatul merge bine. Daca suferi de constipatie, daca apare sange in scaun, atunci este posibil sa fie o problema si o vizita la medic este necesara.

Parul sanatos indica un organism bine vitaminizat si un bun control al stresului sau cel putin capacitatea organismului de a face fata, cu succes, la stres. In plus este un indiciu ca dieta este sanatoasa, pentru ca un par sanatos indica un aport bun de minerale.

Daca ranile superficiale se vindeca repede, ai inca un semn ca esti sanatos. Este un indiciu ca nivelul glicemiei este normal si ca nu exista nici un fel de probleme legate de principalele constante ale sangelui.

In mod particular, pentru femei, un alt semn de sanatate este o menstruatie regulata. Aceasta indica, in primul rand, ca o serie de hormoni sunt in limite normale, dar este si un semn de sanatate sanatatea al aparatului reproducator feminin. Menstruatiile dureroase, sangerarile abundente, un ritm al menstruatiei neregulat sunt indicii ca ceva nu merge cum trebuie si o vizita la medic este indicata.

Un somn bun este un alt indiciu care ar trebui sa-ti confirme ca esti santoas. Daca marea majoritate a noptilor tale sunt insotite de un somn sanatos, neintrerupt de iesiri la baie, transpiratii fara motiv, treziri repetate si daca dimineata de trezesti odihnit, atunci esti ok!

Citeste si:
Reuniune de urgenţă a miniştrilor Sănătăţii din cadrul G7 la Londra, pe tema variantei omicron a SARS-CoV-2
Reuniune de urgenţă a miniştrilor Sănătăţii din cadrul G7 la Londra, pe tema variantei omicron a SARS-CoV-2
Miniştrii Sănătăţii din cadrul G7 se reunesc de urgenţă luni, 29 noiembrie, la Londra, în contextul unor îngrijorări provocate de noua variantă omicron a noului coronavirus, care...
Problemele de sănătate ale lui Benone Sinulescu relatate de soția sa: "Nu a fost găsit inconștient ci a căzut și nu a dorit să fie internat"
Problemele de sănătate ale lui Benone Sinulescu relatate de soția sa: "Nu a fost găsit inconștient ci a căzut și nu a dorit să fie internat"
Ultima postare de pe pagina de Facebook a lui Benone Sinuescu îi aparține soției sale, Elena Sinulescu și datează din 12 iulie, la câteva zile după ce artistul a fost găsit inconștient în...
Comentarii