Cum poti avea un somn linistit

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 09:05
8579 citiri
Cum poti avea un somn linistit

Daca te intorci pe o parte si pe alta toata noaptea, e cazul sa faci niste schimbari in stilul de viata.

Nimeni nu e condamnat sa aiba cearcane toata viata. De cele mai multe ori, exista anumiti factori care perturba somnul, care odata identificati pot fi eliminati.

Cafeaua, alcoolul si nicotina sunt unii din cei mai mari dusmani ai somnului linistit. Evitarea lor poate ajuta in tratarea insomniilor.

Puteti inlocui cafeaua cu ceaiuri, ciocolata sau sucuri. Alcoolul, chiar daca are efectul imediat de sedativ si provoaca o stare de somnolenta, duce la un somn agitat si nesanatos. Nicotina este motivul pentru care fumatorii nu adorm usor, iar cand adorm se trezesc foarte greu dimineata, arata iVillage.com.

Mediul in care se doarme este foarte important pentru un somn odihnitor. Dormitorul trebuie sa fie racoros, intunecat si linistit. O saltea confortabila este deasemenea vitala. Mici detalii care creeaza o atmosfera placuta in camera, cum ar fi o melodie cu ritm lent in surdina sau decorarea camerei in culori calde pot fi de ajutor.

Limitati timpul in care dormiti in timpul zilei. Chiar daca va simtiti obositi in timpul zilei, amanati somnul ca sa nu va gasiti in situatia de a nu putea dormi noaptea. Daca trebuie neparat sa dormiti ziua, dormiti doar 30 de minute, insa niciodata dupa ora 3 dupa-amiaza.

Exercitiile fizice practicate in fiecare zi pot sa va aduca un somn linistit, insa daca sunt practicate in timpul zilei. Riscati sa nu mai puteti adormi daca le efectuati inainte de culcare.

Si stabilirea unei ore fixe de culcare si a uneia de trezire poate ajuta mult in tratarea insomniei.

Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să îți imaginezi oi grase și pufoase, sărind una câte una peste un gard, este un remediu binecunoscut pentru insomnie. Cine a venit cu o astfel de sugestie ridicolă? Dacă ideea este să...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#somn, #linistit, #insomnie , #sanatate