Cum putem combate astenia de toamna

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 09:16
2451 citiri
Cum putem combate astenia de toamna

Odata cu venirea toamnei, modificarile de lumina, de temperatura si de umiditate ne pot influenta fizic, dar si psihic. De aceea, medicii ne recomanda adoptarea unei alimentatii echilibrate, plimbarile in aer liber si ajustarea tratamentului bolnavilor cronici, pentru a combate neplacerile date de vremea capricioasa.

"Cefaleea, starea de ameteala, durerile moderate musculare si articulare pot aparea in aceasta perioada la persoane aparent sanatoase, ca urmare a schimbarilor meteorologice", explica medicul de familie Monica Jugravu, pentru Adevarul.

Toamna este un anotimp de tranzitie si de schimbare a bioritmurilor de vara, asa ca suplimentarea alimentatiei cu vitamine si cu minerale este necesara pentru cresterea tonusul organismului.

"In timpul toamnei se gasesc: prazul, varza, conopida, broccoli, sfecla, perele, gutuile, merele, dovlecii, fasolea boabe, mazarea boabe, lintea, nucile, varza de Bruxelles, andivele, feniculul, ciupercile (ghebele), strugurii, cicoarea, castanele si florile de soc, care stimuleaza metabolismul", spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Cei care resimt toamna o stare de oboseala, de nervozitate, o lipsa de concentrare si apetitul crescut, simptome specifice asteniei, trebuie sa stie ca aceastea pot fi combatute prin plimbari in aer liber.

Specialistii ne recomanda sa ne expunem zilnic intre 10 si 40 de minute la lumina solara si sa practicam 30 de minute de exercitii fizice de trei ori pe saptamana.

Cei mai afectati de schimbarile meteorologice raman insa bolnavii cronic. Persoanele care sufera de reumatism trebuie sa stie ca, in aceasta perioada, crizele li se vor accentua.

Cele mai sensibile la schimbarile meteo, cand scad presiunea atmosferica si temperatura, raman persoanele cu afectiuni cardiace.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#combatere astenie, #astenie toamna, #probleme astenie , #sanatate