Cum sa alegi un tratament corect

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 16:02
1591 citiri
Cum sa alegi un tratament corect

Cand ne imbolnavim, avem tendinta sa ne tratam "dupa ureche", acceptand sfaturi de la vecini, prieteni si alti apropiati.

De multe ori, apelam la un tratament gresit, chiar sub indrumarea farmacistului, pentru ca ne este greu sa ajungem la doctor sa cerem un sfat avizat, informeaza Evenimentul Zilei.

Una dintre greselile mari pe care le facem, este aceea ca mergem la farmacie si ne luam medicamente, dupa bunul plac. Acest fapt favorizeaza pericolul ca o simpla raceala sa se transforme intr-o afectiune mai grava.

Specialistii romani si americani ne prezinta cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmam, pentru a beneficia de o medicamentatie potrivita.

Consultati medicul si nu farmacistul!"Farmacistul nu consulta pacientul, deci nu stie de ce anume ar putea suferi. Sunt persoane care daca tusesc se duc la farmacist sa le recomande un tratament, dar ele pot suferi de ceva grav, cum ar fi tuberculoza", informeaza Calin Ciubotaru, medic de familie.

Atentie la denumirea medicamentelor! Trebuie sa fiti atenti la medicamentele pe care vi le prescrie medicul, pentru ca farmacistul ar putea sa va ofere o varianta a acestora, care sa nu va ajute cu nimic, sau sa va faca rau.

Lamuriti-va asupra afectiunii de care suferiti! Puneti-i cat mai multe intrebari medicului despre starea de sanatate. Nu ezitati sa-l chestionati in legatura cu tratamentul, modul de administrare a medicamentelor si cu contraindicatiile acestora.

Atentie la prospecte! Urmati sfaturile scrise in prospectele medicamentelor. "De regula, prescrierea unui medicament de catre medic include si informatii privind administrarea tratamentului. Totusi, in prospect sunt si informatii pe care medicul nu are timp sa le dea pacientului", a declarat Ciubotaru.

Informati-va medicul asupra suplimentelor nutritive pe care le folositi! Aceste informatii sunt importante pentru ca medicul sa stie ce medicamente trebuie sa luati, pentru a nu iteractiona. Medicul pe care il consultati ar trebui sa va intrebe aceste lucruri, dar e mai bine sa-l informati din proprie initiativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi medicale, #tratament corect, #medicamente , #sanatate