Cum sa elimini substantele toxice din corpul tau

Marti, 10 Iunie 2014, ora 21:19
9430 citiri
Cum sa elimini substantele toxice din corpul tau
Foto: Fox News

In fiecare zi suntem inconjurati de numeroase substante toxice. De la pesticidele din mancarea consumata, la produsele de infrumusetare si gadgeturile folosite, acestea ne asediaza corpul si ameninta sa provoace boli grave.

Din pacate, substante precum ftalatii, bisfenolul A si formaldehida sunt preluate cu usurinta de corpul uman. Ele au fost puse in legatura cu aparitia obezitatii, infertilitatii, astmului, cancerului si a bolilor de inima, scrie Fox News.

Copiii sunt sensibili in mod special la astfel de substante chimice deoarece organismul lor este inca fragil si in faza de dezvoltare. Conform unui studiu recent aparut in revista "Environmental Health Perspectives", substantele folosite la fabricarea mobilei si a covoarelor pot cauza o afectiune precum cancerul. Din pacate, ele nu au fost testate pentru a se vedea daca sunt sigure pentru corpul uman, iar expertii in domeniu trag un semnal de alarma in aceasta privinta.

Cum te poti apara cel mai bine

Rick Smith, coautorul cartii "TOXIN TOXOUT: Getting Harmful Chemicals Out of Our Bodies and Our World", este de parere ca alimentele organice reprezinta cea mai buna alegere. Fuctele, legumele, lactatele si carnea de acest tip reduc mult expunerea la pesticide si hormoni. Un alt pas important in alegerile pe care le faci zilnic este sa citesti etichetele tuturor alimentelor pe care le cumperi.

Ai grija sa le eviti pe cele care au in compozitie ftalati si parabeni. De asemenea, fereste-te de substanta denumita retinil palmitat. Aceasta este o forma de vitamina A care se descompune cand e expusa la soare si a fost pusa in legatura cu tumorile pielii si cu producerea unor leziuni. Daca vrei sa scapi de substantele chimice din corpul tau, atunci ar fi bine sa faci sport, caci ele pot fi eliminate din organism in urma activitatii fizice.

De asemenea, trebuie sa stii ca substantele toxice sunt atrase de grasimi. Asadar, un pas important este sa renunti la grasimile saturate din alimentatia ta. Daca ai obiceiul de a folosi in locuinta produse pentru curatenie si dezinfectare, trebuie sa stii ca ele sunt periculoase deoarece le inhalezi fara sa vrei. Nu uita sa deschizi ferestrele cat mai des, caci acestea vor iesi mai repede din casa ta si vei fi mai protejat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sanatate boli afectiuni toxine, #produse curatenie toxine boli, #boli toxine produse curatenie , #sanatate