Cum sa eviti balonarea de Sarbatori

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 18:14
3441 citiri
Cum sa eviti balonarea de Sarbatori
Foto: bloating-remedies.com

Cand vin Sarvatorile de iarna abia asteptam sa ne infruptam din toate mancarurile pregatite cu mare atentie de noi, de mame sau de bunici. Si cum ne punem la masa ne indopam cu toba, carnati, sarmale si multe alte bunatati fara sa ne gandim si la momentele de dupa, adica cele in care simtim ca explodam din cauza balonarii.

Daca tii cont de cateva sfaturi, poti manca linistit fara a strica distractia. Nu toate produsele traditionale te vor pune la pat. In timp ce carnatii sau sarmalele o vor face, pentru ca sunt greu de digerat, fructele cu coaja lemnoasa te vor ajuta sa scapi de aceasta problema, arata iVillage.

Nu iti indrepta atentia numai catre alimente extrem de grase, ci ia in calcul ca macar o data pe zi sa consumi si putin somon afumat sau bacon cu prune uscate. Strecoara la masa si condimente picante, care te vor ajuta sa digeri mancarea mult mai usor.

Dulciurile nu au cum sa lipseasca de pe masa de Craciun, insa cand le prepari gandeste-te serios sa folosesti indulcitor, nu zahar. Vei scapa de o problema mare printr-o schimbare mica. De asemenea, lasa fructele pe masa si din cand in cand gusta cate unul.

Ciocolata in fata bradului? O imagine perfecta, insa ai grija la calorii. Cel mai bine ar fi sa cumperi ciocolata neagra. Este un pic mai scumpa, dar sanatatea ta face toti banii.

Chipsurile si snackurile n-ar trebui sa se gaseasca pe masa in aceaste zile, ideal ar fi nici in restul, fiind de dorit ca ele sa fie inlocuite cu fructe cu coaja lemnoasa. Sunt sanatoase si nici nu te umpli de ulei pe mana de la ele.

Un ceai poate fi savurat si de Craciun

Intre mese, relaxeaza-te la o ceasca de ceai. Daca stai langa foc si bei un ceai de iarna, te vei simti precum in copilarie, cand bunica te rasfata asa cum nimeni nu o mai poate face acum.

O alta metoda de a evita balonarea este sa micsorezi portiile. Asta nu inseamna ca ai voie doar sa ciugulesti, ci, de exemplu, in loc de cinci sarmale, mananca doar patru. Stomacul tau va simti diferenta.

Un alt lucru legat de sarbatori si balonare este bautura. In afara faptului ca te poti imbata si apoi sa iti fie rau din cauza mahmurelii, alcoolul te poate face sa te simti precum un balon. Asa ca, tine minte sa nu amesteci bauturile. Daca vrei vin fiert, adauga cateva mirodenii, insa stai deoparte de coniac.

De asemenea, este foarte important ca pentru fiecare pahar de bautura alcoolica sa consumi si unul de apa.

Incearca sa bei doar atunci cand poti sa combini cu alimente si tine la indemana masline sau fructe cu coaja lemnoasa. In cazul in care iti place taria, combin-o cu suc de portocale sau de rosii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#remedii naturale balonare, #balonare sarbatori, #mancare grea sarbatori , #sanatate