Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa faci fata gerului care se anunta

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 07:53
4393 citiri
Cum sa faci fata gerului care se anunta

Iata ca iarna nu inseamna numai bucuria primei zapezi, oameni de zapada nostimi, datul cu saniuta sau bataia cu bulgari, indiferent de varsta. Pentru urmatoarele zile, meteorologii anunta ger, adica temperaturi cu mult sub minus zece grade, ceea ce nu va fi chiar bucurie pentru multi dintre noi.

E bine sa fii pregatit si sa stii ce sa faci, ca sa treci sanatos peste aceasta perioada si sa te menti apt pentru activitatile pe care le desfasori zi de zi.

In caz ca afara este ger, persoanelor care sufera de tulburari circulatorii si de boli cronice - boli cardiovasculare, respiratorii si diabet zaharat - dar si celor in varsta, chiar daca sunt sanatoase, li se recomanda sa nu se expuna frigului. Pe toata aceasta perioada, pe primul loc, trebuie sa fie grija pentru sanatate.

Cel mai bine e sa ai in casa o rezerva de alimente si apa si sa nu iesi cand afara e ger. Nu uita de niste ceaiuri de la plafar, de fructe si legume pentru ca si hrana trebuie sa fie mai plina de vitamine si minerale necesare pentru functionarea corecta a organismului. Daca faci tratament recomandat de medic, nu-l intrerupe, ia-l zilnic.

Daca totusi trebuie sa iesi din casa, alege-ti imbracamintea pe masura frigului de afara. Imbraca doua pulovere mai subtiri, in loc de unul gros. Te vei simti mult mai bine.

Nu uita manusile, fularul si o caciula, ceva cu care sa-ti acoperi capul, chiar daca nu-ti place. Nu risca sa-ti degere urechile. Trebuie sa stii ca urechile sunt extrem de sensibile, de aceea e bine sa fie protejate precum mainile si picioarele.

Alege o incaltaminte lejera, potrivita frigului, de preferinta cu un numar mai mare, ca sa-ti incapa doua perechi de sosete, mai subtiri, si talpa groasa, antiderapant.

Ai grija pe strada. Poate fi gheata peste tot, iar o cadere, de cele mai multe ori, poate fi nu numai dureroasa, dar te poti alege cu un membru rupt. Fii foarte atent cand traversezi strada, pentru ca si soferii sunt oameni si gerul de afara poate avea si asupra lor efecte din cele mai nedorite.

Nu sta in statia de autobuz, sa astepti un mijloc de transport, despre care nici nu stii daca a pornit de la capat de linie. Mersul pe jos incalzeste si pune sangele in miscare.

Intotdeauna, cand afara sunt temperature extreme, canicula sau ger, e bine sa ai in geanta sau undeva, intr-un buzunar, niste dropsuri sau calciu lactic. Asa cum vara, din cauza caldurii excesive, poti face o cadere de calciu, acelasi lucru se poate intampla si iarna, din cauza expunerii prea indelungate la frig.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimentatia iarna frig, #degeraturi prevenire, #ger remedii frig , #sanatate
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu va fie frig romani. Va incalzeste Ponta.