Cum sa iti ingrijesti pielea in anotimpul rece

Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 08:38
2323 citiri
Cum sa iti ingrijesti pielea in anotimpul rece

Hidratarea pielii nu trebuie facuta numai vara, cand este foarte cald, ci si toamna si iarna, cand trebuie folosite creme hidratante lejere, cu putine ingrediente in compozitie, sustin dermatologii.

Sfatul este completat de nutritionisti, care recomanda consumul a cat mai multe zarzavaturi si a opt pahare de apa pe zi.

Lichidele reprezinta cei mai importanti nutrienti pentru corp. Muschii contin apa in proportie de 70%, creierul, in proportie de 75%, iar in lipsa unei hidratari corecte, pielea se usuca.

"Din pacate, oamenii au grija sa se hidrateze corect mai mult vara. Pe langa apa sunt recomandate cremele lejere. Cu cat un produs are mai multe elemente in el, cu atat trebuie evitat. O crema buna pentru corp este una cu sase, opt ori maximum zece ingrediente, cu o proportie de apa de 70% si cu una de ulei de 30%", a delarat dermatologul Calin Giurcaneanu, pentru Evenimentul Zilei.

Cremele hidratante trebuie folosite inainte de a iesi din casa in frig si vant, penru ca intretin pielea si o protejeaza. Pentru cei cu piele sensibila, trebuie evitate cremele de dus si sapunurile in exces, intrucat predispun pielea la uscaciune.

In privinta alimentatiei, sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele A, E, F si C, cu efect protector asupra pielii.

"Toamna este un anotimp benefic din punct de vedere nutritional, avand in vedere multitudinea de legume, zarzavaturi si fructe, pe care se poate construi o alimentatie sanatoasa. Echilibrul nutritional poate fi mentinut prin ajustarea corespunzatoare a aportului celorlate grupe alimentare, cum ar fi carnea, lactatele, ouale, grasimile, fainoasele, pentru acestea din urma prevazandu-se proportii ceva mai mari in timpul sezonului de iarna", spune medicul nutritionist Ciprian Constantin, de la Fundatia pentru o Alimentatie Sanatoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#frig, #ingrijire, #piele, #hidratare, #zarzavaturi, #crema , #sanatate